Raluca Turcan: Dragnea a blocat totul pentru un plan personal

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan 2fb

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan l-a acuzat, marţi, pe Liviu Dragnea că a avut ca unic proiect politic să promoveze un interpus ca prim-ministru şi l-a avertizat că PSD nu a primit voturile pe 11 decembrie pentru a recurge cu ameninţări cu suspendarea la adresa preşedintelui.

 

„Adevărul se vede limpede acum. PSD nu a avut niciun plan pentru oameni, pentru cei mulţi. Planul domnului Dragnea a fost în tot acest răstimp unul strict legat de satisfacerea interesului personal. Absolut tot ce a făcut dl. Dragnea în această perioadă a fost să blocheze totul pentru un plan personal: un interpus ca prim-ministru, cu riscuri majore pentru România”, a scris Raluca Turcan, pe facebook, potrivit News.ro.

Preşedintele PNL scrie că guvernarea prin interpuşi este un semnal de alarmă întrucât constituie o revenire la practicile nedemocratice din anii 90 şi a susţinut că rezultatul alegerilor nu îl îndreptăţesc pe Liviu Dragnea să-l ameninţe pe preşedinte cu suspendarea.

„Partidele au primit mandatul de a gestiona puterea în interes public. Niciun partid nu a primit de la cetăţeni mandatul de a pune ca prim-ministru un interpus sau de a exercita puterea recurgând la amenintari cu suspendarea, precum a făcut astăzi dl. Dragnea”, consideră Turcan.

Aceasta le-a cerut social-democraţilor să selecteze o altă persoană pentru funcţia de prim-ministru. „PSD ne-a anunţat că are zeci de mii de specialişti. Dacă acest lucru este adevărat, se vor găsi şi alte nume de prim-ministru, de preferat persoane cu o activitate cunoscută, fără vulnerabilităţi şi fără condamnări”, a conchis Raluca Turcan.

Constituția nu e încălcată în momentul de față. Nu există niciun temei pentru a genera suspendarea. Pentru președintele Iohannis primează interesul național. Pentru orice om politic responsabil primează interesul național, nu amenințările cu suspendare, cu o criză politică”, a mai spus ea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a spus că nu exclude posibilitatea declanşării procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis ca urmare a refuzului desemnării lui Sevil Shhaideh drept candidat la postul de prim-ministru, afirmând că, dacă va ajunge la concluzia că este mai bine pentru ţară ca preşedintele să fie demis, nu va ezita să iniţieze suspendarea.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri