Raluca Turcan: Numărul contractelor de muncă a crescut de la începutul anului cu aproape 120.000

Data actualizării: Data publicării:
cautare de joburi pe laptop
Numărul contractelor de muncă a crescut de la începutul anului, spune Ministrul Muncii. Foto: Profimedia

Numărul contractelor de muncă a crescut, de la începutul anului, cu aproximativ 120.000, din care 34.000 în ultimele două luni, susține ministrului Muncii, Raluca Turcan. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Turcan a precizat că Ministerul Muncii încearcă să vină în sprijinul celor care doresc să intre pe piaţa muncii, prin dezvoltarea unei platforme care să integreze locurile de muncă vacante în instituţii publice sau în companii private.

"De la începutul anului până în prezent, numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000. Ultimele 2 luni au însemnat pentru piaţa muncii 34.000 de contracte noi de muncă, iar 4.000 dintre acestea au fost încheiate în urma întâlnirilor dintre angajatori şi cei care îşi caută un loc de muncă, facilitate de agenţiile judeţene de ocupare în cadrul burselor organizate până acum. Aproape 500 de agenţi economici, care au avut 6.000 de posturi vacante, au participat la bursele organizate până acum în judeţele Bihor, Botoşani, Brăila, Cluj, Hunedoara, Dâmboviţa, Olt şi Maramureş, iar faptul că 4.000 dintre ele au fost ocupate ne încurajează să continuăm organizarea acestor întâlniri în toată ţara", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turcan a participat marţi la o nouă bursă a locurilor de muncă, la Constanţa, unde au fost disponibile aproape 500 locuri de muncă, 70% dintre acestea fiind pentru studii superioare şi medii.

"Am discutat cu câţiva dintre cei 25 de angajatori participanţi, precum şi cu oamenii veniţi să se angajeze. Sper ca toţi cei care îşi găsesc un loc de muncă să îl şi păstreze şi să nu accepte nicio formă de venit la negru pentru că, pe termen lung, este în defavoarea lor", a subliniat ministrul Muncii.

Bursa locurilor de muncă de la Constanţa a fost cea de-a noua organizată în ţară de la începutul pandemiei.

Raluca Turcan a mai menţionat că Ministerul Muncii lucrează la dezvoltarea unei platforme care să integreze locurile de muncă vacante în instituţii publice sau în companii private, în acest fel încercând să vină în sprijinul celor care doresc să intre pe piaţa muncii.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri