Raluca Turcan: OUG Vâlcov-Dragnea-Dăncilă condamnă şi educaţia la subfinanţare

Data publicării:
raluca turcan

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan spune că „o ţeapă a PSD-ALDE nu vine niciodată singură”, deoarece ordonanța de urgență adoptată vineri de Guvern va avea efecte negative și asupra sistemului de educație.

„O ţeapă a PSD-ALDE nu vine niciodată singură. După ce au fost introduse noi taxe care vor face investitorii să plece şi să ajungem la un blocaj economic, OUG Vîlcov-Dragnea-Dăncilă condamnă şi educaţia la subfinanţare”, a scris Raluca Turcan pe contul său de Facebook.

Ea precizează că în perioada 2019-2021 nu se vor aloca cei 6% din PIB promişi în toate campaniile electorale, garantaţi prin toate protocoalele semnate de guvern cu sindicatele şi bine fixaţi în Legea Educaţiei Naţionale la articolul 8.

„Toate promisiunile se amână! Din păcate, educaţia copiilor nu poate fi amânată la nesfârşit. Şcolile nu pot rămâne cu dotările de acum 40-50 de ani. Profesorii trebuie pregătiţi la nivelul secolului XXI şi motivaţi să devină adevărate modele pentru elevi. O educaţie subfinanţată înseamnă un viitor furat copiilor noştri! Să tai bani de la educaţie este un atentat la siguranţa României”, continuă prim-vicepreşedintele PNL, potrivit News.ro.

Raluca Turcan menţionează că PNL va susţine un amendament la Legea Bugetului de stat prin care statul să fie obligat să aloce 5% din PIB pentru Educaţie şi Cercetare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri