Raluca Turcan spune că pensiile ar putea crește totuși cu rata inflației din septembrie, după ce premierul Cîțu anunța înghețarea lor

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan cu masca, portret
Ministrul Muncii, Raluca Tucan Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, marți, că dorește indexarea pensiilor cu rata inflației din luna septembrie și totodată a precizat “evident că ministrul Muncii cere mai mult”.

„Eu doresc indexarea pensiilor în luna septembrie. Evident că ministrul Muncii cere mai mult. Am cerut o creștere importantă a pensiilor. Pe de altă parte, e evident că trebuie să ținem deficitul la 7,1 – 7,4% și trebuie să facem eforturi cu toții. O să anunțăm cu cât vom putea crește propriu-zis pensiile”, a afirmat oficialul liberal din Guvern.

Pe de altă parte, colegul de partid al Ralucăi Turcan, premierul Florin Cîțu, a fost reticent în a anunța o majorare a pensiilor în 2021, spunând că acestea deja au fost mărite deja în 2020, pensiile din 2021 fiind mai mari decât anul trecut.

„Pensiile vor fi mai mari ca anul trecut, deci anul acesta punctul de pensie este mai mare ca anul trecut. Pensiile au crescut 14%. Asta înseamnă că anul acesta, deja începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile de aproape 9 miliarde de lei de la începutul anului, aproape 1% PIB trebuie să găsim acești bani”, a declarat Cîțu.

Ulterior, vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, a precizat că nu există un acord în privința înghețării punctului de pensie.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri