Rareș Bogdan, critici la adresa lui Orban: Vrem să credem că nu ne va încurca și nu va face jocul AUR - USR PLUS, deși e tot mai greu

Data actualizării: Data publicării:
orban rares bogdan turcan cotroceni
Ludovic Orban și Rareș Bogdan. Foto: INQUAM Photos/George Calin

Rareș Bogdan a sancționat gestul lui Ludovic Orban de a lua act la moțiunea de cenzură depusă împotriva PNL, formațiune politică pe care tocmai el o conduce. „Putea să aibă decența să-și delege atribuțiile către doamna Prună, vicepreședintele Camerei Deputaților din partea USR, pentru a nu exista niciun fel de suspiciune rezonabilă că domnia sa vrea să meargă pe repede înainte cu procedura moțiunii de cenzură”, a afirmat Bogdan, sâmbătă dimineața, la Timișoara.

„Nu vreau să cred că Orban a trădat, nu cred că trebuia să-și anuleze programul, este bizar că președintele Camerei Deputaților de la partidul împotriva căruia se depune moțiunea să stea să aștepte, să ia act de moțiunea domnilor Simion, Barna și Cioloș. Trebuia să aibă decența să-și delege atribuțiile către doamna Prună de la USR, pentru a nu exista niciun fel de suspiciune rezonabilă că domnia sa vrea să meargă pe repede înainte cu procedura moțiunii de cenzură.

Alina Gorghiu ar fi trebuit să facă convocarea, a fost delegată de președintele Senatului Anca Dragu care este plecată în străinătate, Alina Gorghiu nu a făcut-o”, a explicat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, care a adăugat că acestea sunt chestii dureroase pentru Partidul Liberal.

Bogdan a afirmat că încă speră că Orban este de bună credință și că nu va sprijini demersul comun al USR PLUS și AUR.

„Vreau să cred încă în buna credință a domnului Orban, deși ultimele date îmi confirmă că lucrul acesta este tot mai complicat și mai greu”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

„Prin votul care s-a dat, PNL a arătat că este extrem de unit în spatele premierului. În mod normal, atunci când ai o agresiune externă sau ai agresiunea unora bazată pe neadevăruri trebuie să strângi rândurile - și într-o familie, într-un oraș, într-o organizație. Noi vrem să credem că domnul Orban ne va sprijini în acest demers și nu ne va încurca, nu va face jocul AUR și USR-PLUS”.

Totodată, Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că este bizară acțiunea prin care Ludovic Orban a încercat, împreună cu cei de la USR PLUS, să bage de urgență în procedură parlamentară moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR. "Nu e trădare, dar e bizar", a declarat premierul.

Membrii Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului (BPR) se întrunesc sâmbătă, la ora 11.00, pentru a stabili calendarul privind citirea și votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea a fost depusă de USR PLUS și AUR.

O altă ședință a BPR a fost convocată vineri, la ora 23.00, în sistem on-line, imediat după depunerea de către AUR și USR PLUS a moțiunii de cenzură. Ședința s-a încheiat fără niciun rezultat deoarece mai mulți parlamentari au lipsit și nu a fost cvorum.

 

 

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri