Rareș Bogdan: Dacă nu se găsește resursa bugetară pentru mărirea pensiilor cu 16%, Câciu să plece acasă

Data publicării:
rares bogdan in fata unui microfon
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Dacă nu va fi găsită o sursă de majorare cu 16% a pensiilor, așa cum prevede legea, atunci ministrul Finanțelor Adrian Câciu „trebuie să plece acasă”, a declarat sâmbătă Rareș Bogdan pentru Realitatea PLUS.

Contactat telefonic, ministrul Finanțelor a refuzat să comenteze acest subiect.

PNL dorește mărirea pensiilor și consideră că 10% este foarte puțin. PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%. Noi am mărit odată cu 14%, altatdată cu 10%... Acum avem o crestere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas. Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%. Dl.Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare.

Propunerea va fi sa fie minim 16% creșterea astfel încât să se ajunga la procentul de 40%. Dl. Câciu e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu gasește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat o creșetre cu 10%. Nu este 10%, ci 16% - potrivit legii. Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor”, a declarat Rareș Bogdan.

Ministrul finanțelor, Adrian Câciu, a dat asigurări, joi, la finalul ședinței de guvern, că pensiile în 2023 vor crește cu mai mult de 5 la sută, procentul care era prevăzut de lege pentru 2021, pentru că acum inflația este de 15 la sută și este nevoie de o majorare mai mare. El a precizat însă că nu poate spune exact care va fi procentul, pentru că va fi o decizie ce se va lua în coaliție.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri