Rareș Bogdan: România a câștigat după ani procesul contra Austriei pe alocații. Alta ar fi situația acum dacă acțiunea ar veni de la CE

Data actualizării: Data publicării:
rares bogdan in fata unui microfon
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Lupta pentru aderarea României la Schengen continuă și s-a întețit, fiind presiuni la nivel intern, dar și internațional după votul nedrept al Austriei, prin cancelarul Karl Nehammer, a declarat la Digi24 europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Întrebat dacă România ia în calcul o acțiune în justiție la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Rareș Bogdan a spus că varianta este analizată, dar a amintit că România a câștigat abia după ani de zile procesul contra Austriei în problema alocațiilor copiilor români. El a spus însă că dacă acest lucru îl va face comisara de afaceri interne sau Comisia Europeană, atunci "lucrurile se vor petrece cu celeritate".

 

"Există șanse de un consiliu extraordinar JAI, cu siguranță va exista o discuție pentru că reacțiile externe sunt extrem de puternice, iar presiunile pe care le-a făcut România și acest acest val din partea românilor au creat stupoare la Viena. Îi felicit pe români, indiferent cum acționează și de unde sunt, din ce medii sunt.

Marile instituții de presă din Austria sunt extrem de critice la adresa poziției cancelarului Nehammer și a ministrului de interne. Azi, vicepreședintele PE și prim vicepreședinte al partidului din care face parte cancelarul Karl Nehammer l-a criticat. Primarul Vienei, care e un primar socialist a criticat poziția președintei partidului socialist din Austria care s-a aliat cu Nehammer. Parte a coaliției de guvernare au fost critici și amenință cu ruperea coaliției.

Companiile prezente în România sunt extrem de critice, la rândul lor își arată nemulțumirea cu privire la acest taifun pe care l-a creat prin decizia nedreaptă bazată pe miciuni ale cancelarului Nehammer. Sunt presiuni din partea opiniei publice, a presei, a corporațiilor.

Comisarul pentru migrație, Ylva Johansson, nu s-a sfiit ieri să arate cu degetul spre cancelarul austriac, vorbind despre un cadou în decembrie pe care Austria i l-a făcut lui Putin, lucru de neconceput. Nu au spus-o oameni din media, analiști, ci a spus-o comisarul pe afaceri interne a Europei, care a aratat extrem de clar că Rusia s-a bucurat de acest semnal și a dat de înțeles că nu e străină de jocul făcut de cancelarul austriac", a declarat Rareș Bogdan.

Întrebat dacă se ia în calcul varianta ca România să atace în justiție această chestiune, Rareș Bogdan a răspuns: "Specialiștii guvernamentali, cu cei de la Cotroceni, cu foști și actuali judecători de la CJUE analizează.

România a atacat problema alocațiilor copiilor români din Austria, am câștigat în urmă cu 2 luni, dar după ani de zile. Dacă în schimb, acest lucru îl va face comisara de afaceri interne, Comisia Europeană, atunci lucrurile se vor petrece cu celeritate.

Acum se vede că acel proverb românesc că orice minune ține 3 zile, nu mai ține. România pare mai hotărâtă că oricând să își ducă lupta până la capăt, s-a întețit lupta. Arată hotărârea opiniei publice, a clasei politice și a mediului de afaceri".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri