Rareș Bogdan: Suntem vioara întâi la guvernare, avem premierul. Nu e lapte și miere, dar învăţăm să convieţuim

Data publicării:
rares bogdan
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Foto: INQUAM Photos/Raul Stef

PNL e „vioara întâi la guvernare”, în condițiile în care guvernul este condus de un premier liberal și include nouă miniștri liberali, a spus prim-vicepreşedintele partidului, Rareş Bogdan, la Digi24. El a recunoscut că alianța dintre PNL și PSD „nu e lapte și miere”, dar că cele două formațiuni învață să „conviețuiască”.

„Noi nu ne-am iubit, nu suntem îndrăgostiți unii de alții. Dar atunci când ai pericol în graniță, când ai suprapuneri de crize, trebuie să fii extrem de rațional”.

„Suntem la guvernare după şapte ani de război politic dur, agresiv, cu declaraţii belicoase din partea ambelor părţi, în care cred că PNL nu a făcut rabat nici de critici, nici de atitudini corecte pentru ceea ce înseamnă sănătatea democraţiei româneşti”, a spus Rareș Bogdan.

„Atâta timp cât premierul României este preşedinte al partidului de guvernământ, preşedinte al PNL, atâta timp cât preşedintele partidului de guvernământ, Partid Naţional Liberal, este premier al României cu drepturi depline, doar cineva care vrea să ne incite să reacţionăm într-un fel ne spune că am fi o altă vioară decât vioara întâi. Suntem vioara întâi în guvernare şi e normal să fim atât timp cât avem premierul, avem nouă miniştri”, a adăugat el.

În momentul în care se va face rotația și guvernul va avea un premier de la PSD, PNL va avea în continuare funcţii-cheie în Executiv - vicepremier, secretar general al Guvernului, miniştri ai Transporturilor și Finanţelor, a mai spus Bogdan.

„PNL va rămâne în acest parteneriat care sigur că a fost greu. Noi nu ne-am iubit, nu suntem îndrăgostiți unii de alții. Dar atunci când ai pericol în graniță, când unii oameni poate au fost mai informați decât alții, când ai criză energetică, când ai suprapuneri de crize trebuie să fii extrem de rațional și să te gândești la binele țării tale. Cred că nu e perimat să vorbim despre interesul național al României când vorbim de guvernare”, a continuat el.

„Repet: nu vă închipuiţi că e lapte şi miere, dar învăţăm să convieţuim. Noi suntem într-o barcă unde, dacă unul nu vâslește, barca se scufundă”, a mai spus Rareș Bogdan.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri