Răspunsul lui Cioloș pentru Grindeanu: Comparația e ridicolă, ca și cum l-ai compara pe Andrei Pleșu cu Viorica Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
161208_dacdaciian_ciolos_08_inquam_octav_ganea__ILUSTRATIE_CIOLOS_15_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Dacian Cioloș

După ce fostul premier PSD Sorin Grindeanu a susținut că legea recursului compensatoriu a fost adoptată de Guvernul Grindeanu exact în forma propusă de Raluca Prună și i-a recomandat lui Dacian Cioloș să renunțe la dezinformări și „fake news”, ex-premierul tehnocrat îi dă replica, invocând stenograma ședinței Executivului din data de 31 ianuarie 2017. În final, referindu-se și la afirmațiile ministrului Tudorel Toader, Cioloș încheie într-o notă istorică.

20181218133841_OGN_7002-01- ciolos scrie - ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Stenograma ședinței de Guvern din data de 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu este cel care a adoptat proiectul de lege privind recursul compensatoriu. Sorin Grindeanu nu își asumă decizia luată și, mai mult, insistă că proiectul a fost aprobat și trimis spre Parlament în forma adoptată de Guvernul anterior. Domnul Grindeanu „uită“ că proiectul de lege privind recursul compensatoriu, inițiat de Raluca Prună, a fost clasat de Senat după ce a fost trimis Parlamentului pentru dezbatere. Proiectul adoptat de domnia sa, conform stenogramei, a fost inițiat de ministrul Justiției de la acel moment, Florin Iordache”, scrie Dacian Cioloș, într-o postare pe contul său de Facebook.

În continuare, fostul premier tehnocrat se referă la afirmațiile ministrului Justiției. „Dovedind o totală lipsă de coloană vertebrală, domnul Tudorel Toader insistă că nu-și asumă forma finală a Legii recursului compensatoriu, deși era deja ministru al Justiției în momentul în care proiectul a fost propus de Comisia juridică a Camerei Deputaților, condusă de Florin Iordache. Reușește să se contrazică repetat și are o declarație siderantă, demnă de Guvernul Dăncilă. În varianta iniţială a legii, așa cum a fost adoptată de Raluca Prună, ar fi ieşit aproximativ 1.700 de persoane din închisori în baza recursului compensatoriu. Pe baza legii actuale, au fost eliberați 10.880 de deţinuţi, dintre care 649 au revenit în penitenciare, iar 188 au comis violuri, crime şi tâlhării”, scrie Cioloș.

Fostul prim-ministru își încheie postarea cu ironie: „Într-adevăr, ambele legi se numesc la fel și par a face aceleași lucruri. Dar comparația este la fel de ridicolă ca în cazul în care l-ai compara pe domnul Andrei Pleșu cu doamna Viorica Dăncilă. Ambii sunt români și ambii au fost profesori”.

„Citesc că un domn Cioloş, candidat la europarlamentare, doreşte cu înfierbântare să arate că nu are nicio legătură cu iniţiativa privind recursul compensatoriu. Am două veşti pentru dl Cioloş. Prima e că guvernul Grindeanu a adoptat un proiect de lege, cu alte cuvinte a trimis textul în Parlament, spre a fi dezbătut. A doua e că guvernul Grindeanu a adoptat proiectul EXACT în forma iniţiată de Raluca Prună - să înţeleg că nu era bun? Sau că doamna Prună făcea proiecte pentru “penalii” coaliţiei PSD-ALDE, ca să folosesc vocabularul d-lui Cioloş?”, a scris ex-premierul PSD Sorin Grindeanu, acum două zile, pe contul său de Facebook.

Fostul prim-ministru i-a dat şi un sfat lui Dacian Cioloş: să renunţe la dezinformări şi să meargă din uşă în uşă pentru a discuta cu oamenii deoarece „aşa se fac campanile adevărate”.

„Nu-i comentez gusturile, dar domnul Iordache a apreciat suficient proiectul doamnei Prună încât să-l propună spre aprobare în regim de urgenţă. Dacă simţiţi nevoia unei confirmări, domnule Cioloş, sunaţi-o pe Raluca Prună, să vă explice, ca între tehnocraţi, dacă forma adoptată de guvernul Grindeanu era sau nu cea propusă de domnia sa. Şi ca un sfat de final: dacă vreţi să şi câştigaţi ceva la alegeri, renunţaţi la dezinformări şi fake news şi încercaţi să mergeţi din uşă-n uşă, să staţi de vorbă cu oamenii. Aşa se fac campaniile adevărate”, a mai scris Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri