Răspunsul lui Ludovic Orban pentru liberalii supărați pentru cedarea unor ministere importante

Data publicării:
Ludovic Orban
Ludovic Orban. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că partidul nu mai este singur la guvernare. Este răspunsul pentru contestatarii săi din partid, supărați că PNL a cedat mai multe ministere importante în fața USR PLUS și UDMR.

Le-am spus că PNL nu mai este singur la guvernare, PNL se află într-o coaliție și, în negocierile purtate, mandatul acordat de BPN a fost respectat 100%. Mandatul meu a fost acela de a negocia formarea unei coaliții și de asemenea de a conduce la formarea unei majorități parlamentare care să ducă la învestirea unui guvern condus de Florin Cîțu și, de asemenea, cu o reprezentare care ține cont de votul cetățenilor. Adică o reprezentare în toate funcțiile de demnitate publică pentru PNL corespunzătoare votului dat de cetățeni și anume o pondere de 55%”, a spus Ludovic Orban după ședința în care a fost stabilită lista miniștrilor PNL.

La această ședință tensionată, pierderea acestor ministere a fost un subiect de dispută.

Normal că unii au fost poate supărați că nu mai deținem noi anumite ministere. Pe de altă parte, din punctul meu de vedere orice ministru girează un portofoliu, indiferent că este din partea PNL, USR PLUS sau UDMR, pune în practică programul de guvernare al coaliției. Nu există niciun dezavantaj dacă PNL nu deține un minister sau altul. Pentru mine, cel mai important lucru pe care l-am avut în vedere a fost acela de a reuși construcția acestei coaliții”, a mai spus Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri