Răspunsul lui Toader pentru Iordache: „Să te duci la televizor e frumos, dai bine pe ecran”

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader iordache ID78983_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

După ce deputatul PSD Florin Iordache l-a acuzat că nu a avut „consultări mai ample” pe ordonanța de urgență care a modificat, din nou, substanțial, legile Justiției, ministrul Tudorel Toader a venit cu un răspuns ironic.

tudorel toader iordache ID78983_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Ministrul Tudorel Toader și deputatul PSD Florin Iordache. Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Chiar nu le-am văzut criticile din PSD, dar dacă sunt şi din PSD, sunt din partidul majoritar, nu au decât decât să iniţieze proceduri de modificare. Că să te duci la televizor e frumos, dai bine pe ecran, îţi spui punctele de vedere, eventual te raliezei celor nemulţumiţi, dai şi mai bine, dar există o tehnică legislativă, proceduri valabile pentru toţi”, a declarat Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marți, la RFI, că premierul Viorica Dăncilă a procedat corect când a lansat un dialog cu magistraţii şi consideră că a fost o greşeală că Ministerul Justiţiei nu a avut consultări mai ample cu aceştia înaintea adoptării OUG 7.

„Dialogul foarte bun pe care l-a iniţiat doamna premier Viorica Dăncilă a fost să detensioneze şi să ia pulsul. Ca o greşeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample şi mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiţiei. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din ţară în ultimele zile, a fost în Spania, a iniţiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situaţia şi a găsi cele mai bine soluţii”, a declarat Iordache.

Afirmațiile deputatului PSD vin în contextul în care fostul consilier prezidențial Cristi Hrițuc a susținut că șefa Consiliului Super al Magistraturii, Lia Savonea, și Florin Iordache, fostul ministru al Justiției care a emis OUG 13/2017 și vicepreşedinte al Camerei Deputaților din partea PSD, au lucrat împreună, într-o casă pusă la dispoziție de PSD și care ar fi plătită din subvenția primită de la stat, la Ordonanța de urgență care a stârnit revolta magistraților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri