Război pe Facebook între T. Băsescu și K. Iohannis. Emil Hurezeanu: Klaus Iohannis are treabă de făcut. Trebuie să-și păstreze aura de concitadin al Sfântului Tăcerii!

Data publicării:
hurezeanu despre base si iohannis

Nici dl. Iohannis, care și-a improvizat pentru multă vreme, abătându-se de la scriptul central, intervenția către națiune, nu trebuia să se grăbească să-l facă pe Traian Băsescu pensionar și postac, după cum nici domnul Băsescu nu trebuie să sară din baie așa de repede, mai ales că stă comod și destul de distant de viesparul ăsta bucureștean, la Scroviștea, acuma, la începutul primăverii”, a opinat jurnalistul.

Nu ne interesează jocul ăsta între un fost președinte și un actual președinte. Îi respectăm pe amândoi, în măsura în care au avut și și-au îndeplinit această funcție, și dorim să-și păstreze calmul, pentru că avem suficiente conflicte și polemici”, a arătat Emil Hurezeanu, la Digi24.

Știm că nu s-au iubit prea mult, că dl. Băsescu și-ar fi dorit un alt președinte, dl. Băsescu digeră, e normal să digere, acuma, postfactum, retroactiv, tot felul de situații care nu i-au convenit...Dl. Iohannis are însă mai multă treabă de făcut decât dl. Băsescu și ar trebui să fie mai înțelegător, aș spune. Dl. Băsescu are mai mulți dușmani, e în situația de a fi acum mai vulnerabil decât era înainte, are mai mulți dușmani decât înainte, situația asta e greu de traversat și nici nu mai are puterea. Deci, pe dumnealui îl înțeleg mai mult când are ieșiri. Pe celălalt, nu. Trebuie să-și păstreze aura de concitadin al Sfântului Tăcerii”, a punctat Emil Hurezeanu.

Între cei doi politicieni nu e o relație urâtă, consideră analistul, e mai degrabă o relație iritată, iritantă, iritabilă, dar în orice caz inutilă. „Orice țară normală păstrează de la un punct încolo foarte strict aparențele. Foștii președinți sunt tratați cu demnitate. E demnitatea națiunii care i-a avut în frunte atâta vreme. Mai mult decât demnitatea – poate discutabilă – a persoanei care a deținut această funcție. Nici Chirac, nici Sarkozy, nici Kohl nu sunt discutați tot timpul în termeni de hai-că-ți-vine-și-ție-rândul, ți se pregătesc dosarele, cătușele”, a spus Emil Hurezeanu.

Iar actualii președinți cred că, chiar dacă nu s-au mutat în reședința oficială, statală, pe care o merită, chiar dacă au motive să fie deranjați din când în când de postările de pe Facebook ale fostului președinte, au atâta treabă de făcut cu ce se întâmplă acum sau cu ce nu se întâmplă încă acum, încât își pierd timpul ocupându-se cu răgazul pensionarului Băsescu, care, din când în când, își așterne gândurile pe Facebook”, a conchis Emil Hurezeanu.

Războiul declarațiilor pe Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că fostului şef al statului Traian Băsescu îi prieşte pensia şi că este „foarte vocal şi postac”, adăugând că îi doreşte să fie sănătos.

Întrebat ce relaţie are cu fostul preşedinte Traian Băsescu şi dacă a luat în calcul solicitarea acestuia de a nu valida numirea lui Eugen Teodorovici la Finanţe, pentru că s-a opus arestării lui Dan Şova, preşedintele Klaus Iohannis a declarat: „Nu m-am întâlnit cu fostul preşedinte, nu i-am solicitat absolut nimic, n-am discutat nici despre reşedinţă, nici despre politică. În rest, însă, dacă e vorba de sfaturi, constatăm că fostului preşedinte îi prieşte pensia, e foarte vocal şi postac. Îi doresc să fie sănătos”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu postase, luni, pe Facebook, un al treilea mesaj pe tema instalării lui Eugen Teodorovici în funcţia de ministru al Finanţelor, el notând: „Cu jurământul depus de Teodorovici, asta e. Punct şi de la...vara lui 2012, înainte!”.

Traian Băsescu a intrat, marți, în direct la postul de televiziune B1 și a reacționat la comentariile actualului șef al statului făcute în conferința de presă de bilanț a 100 de zile de mandat.

N-am reuşit să văd conferinţa de presă a domnului preşedinte, dar vă mărturisesc că n-a spus niciun neadevăr. Sunt pensionar şi postez pe Facebook. Sunt pensionar după 44 de ani şi şase luni de muncă - ştiţi, cei 12 ani cât am fost pe mare au avut alt regim şi am cumulat 44 de ani şi jumătate de muncă - suficient ca să ai dreptul să mergi la pensie. Mi s-a părut o notă de dispreţ pentru pensionari, însă, ceea ce mi se pare o mare greşeală politică. În ceea ce priveşte postatul, Dumnezeu să mă ierte, dacă cineva îl întrece pe domnul Iohannis în Românica ... nu ştiu cine e campionul", a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a scris marţi seară şi un mesaj pe Facebook în care face referire la numărul de postări ale sale şi ale preşedintelui Iohannis în decurs de 100 de zile şi întreabă care dintre ei este „mai postac”.

„Diferenţa de la vorbă la faptă la postaci. Din 21.12.2014 Klaus Iohannis a postat 103 mesaje în 100 zile. Din 21.12.2014 eu am postat 31 mesaje, tot în 100 zile. Zi Iohannis, care din noi doi este mai...postac?", a scris Băsescu pe contul său de Facebook.

Diferenţa de la vorbă la faptă la postaci .Din 21.12.2014 Klaus Iohannis a postat 103 mesaje în 100 zile.Din...

Posted by Traian Băsescu on Tuesday, March 31, 2015

În intervenţia telefonică la emisiunea televizată, Traian Băsescu a menţionat şi faptul că nu a văzut declaraţia de presă a preşedintelui Iohannis, fiind ocupat cu mutarea în noua locuinţă, proces încheiat marţi. El a făcut şi câteva menţiuni privind mutarea la Scroviştea.

„În primul rând, pentru toţi oamenii din România interesați de subiect, că nu toţi mor de grija mea, dar sunt unii care asta au în preocupare în mod fundamental... la Scroviştea nu există niciun palat, a fost demolat acum câteva zeci de ani. Eu ocup, în Vila 3, un dormitor, o sufragerie mică, un birou (...). Am cerut o soluţie care să însemne costuri rezonabile cu întreţinerea. De ce? Din bun-simţ şi probabil că în ziua de azi bunul-simţ este una din marile greşeli, ţi se întoarce în cap. În lipsa lui de respect pentru lege, că asta face premierul, conform legii 406, pe data de 21 decembrie 2014 trebuia să îmi pună la dispoziție o vilă de protocol care să fie reşedință a unui fost şef de stat, care trebuia să îndeplinească câteva condiţii, nu de spațiu, ci de securitate erau primele condiţii. Acolo unde ar fi vrut Ponta să mă mut, cu ferestrele pe trotuar, orice nebun să dea cu piatra, vedeţi ce se întâmplă şi când mă duc la Parchet, au gruparea de fluieraşi gata să dea cu pietre, cu orice, nu pot să îmi expun familia la aşa ceva. Şi am cerut să respecte legea. Cum a înțeles Ponta să o respecte? Dându-mi o locuință care, după ce mi-a repartizat-o prin HG, a intrat în renovare. Vă asigur că am făcut toate demersurile şi în condiţiile acestea aş fi putut rămâne în Vila Lac 3 până la momentul la care îmi punea la dispoziție reşedinţa securizată din Gogol 2”, a spus Traian Băsescu.

El a opinat că „Ponta şi-a bătut joc de un şef de stat în funcţie şi de un fost şef de stat”.

„La fostul şef de stat e oarecum explicabil, dar la şeful de stat cu care înţeleg că se pupă pe gură aproape în toate problemele patriei, e inexplicabil de ce îşi bate joc şi de el”, a declarat Traian Băsescu.

Citiți și:

C. T. Popescu îl corectează pe K. Iohannis: „Am avut destui preşedinţi cu greşeli de limba română”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri