Războiul pentru Cotroceni a început. Traian Băsescu și Victor Ponta se întrec în declarații

Data publicării:
ponta si basescu

Mai marii țării ne avetizează că nu vom avea un an liniștit pe scena politică.

„Cum să fie liniștit un an cu două rânduri de alegeri?”, a spus Traian Băsescu.

La început de an, premierul anunță principalul său obiectiv pentru 2014.

„Finalizarea prcesului de schimbare a început în 2012 a regimului Băsescu cu toate aspectele sale negative”, a spus Victor Ponta.

De altfel, un document intern al PSD, a și creionat perioada în care Traian Băsescu a fost președinte: „Zece ani de minciună, dezbinare, sărăcie și persecuție”.

Social-democrații anunță „destructurarea” unui regim despre care spun că ar fi condus de un „dictator paranoic”.

„Cel mai important obiectiv, să avem un președinte la sfârșitul anului care să fie tot ceea ce nu a fost Băsescu, adică care să se gândească la țară, un om care să facă pace, om care să construiască”, a mai spus premierul.

„Pace, liniște, ați văzut hoți care fură cu zgomot? Este hoț care aprinde luminile și aprinde difuzorul când îți sparge casa? Este visul iliescian, să avem liniște cu orice preț și prețul poate fi țara. Nu cred că garantarea liniștii este atribuția viitorului președinte, ci continuarea procesului de reformă, care nu se poate face în liniște”, a mai spus președintele.

„Și PDL s-a săturat de regimul Băsescu, de abuzuri, de șantaj, de dosare, de linșaj memdiatic, și Justiția s-a săturat. Gata, e fost deja”, a adăugat președintele PSD.

„Nu mai este crezut de nimeni acum, după marțea neagră, după acuzațiile reciproce dintre Ponta și Antonescu. Nimeni nu crede în Europa că niște paramentari năuci s-au apucat să dea o lege a amnistiei sau să modifice Codul Penal”, a adăugat Traian Băsescu.

Șeful statului n-a ratat ocazia să ironizeze gafa premierului, care a scris pe Facebook că a avut o întâlnire cu regele Mihai, deși acesta nu era în țară.

„Mă mir că după ce a fost la Sarmizegetusa nu a pus poză cum luat masa cu Decebal”, a declarat Traian Băsescu.

În ciuda atacurilor, șeful statului a solicitat o întâlnire cu liderii USL la început de an. Victor Ponta spune că așteaptă o invitație oficială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri