Sari la conținut
News Alert

Reacția ALDE la solicitarea DNA de urmărire penală a ministrului Viorel Ilie

ALDE, partidul din care face parte ministrul Viorel Ilie - în cazul căruia DNA solicită Senatului aviz de urmărire penală -, transmite într-un comunicat că nu se va pronunța asupra demersurilor procurorilor anticorupție până nu se va parcurge procedura parlamentară.

„Am aflat despre solicitarea DNA de urmărire penala a ministrului Viorel Ilie prin intermediul mass-mediei. Sesizarea DNA va trebui să parcurgă mai întâi procedura parlamentară prevazută în regulamentele interne ale Legislativului. În acest sens, nu ne vom pronunța cu privire la demersul DNA până când procedura parlamentară nu va fi încheiată, iar Comisia Juridică nu își va exprima punctul de vedere. În funcție de avizul primit de la Comisia Juridică, ALDE își va exprima punctul de vedere”, spune ALDE.

DNA cere urmărirea penală a ministrului pentru relaţia cu  Parlamenul, Viorel Ilie.  Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.