Reacția ambasadei Israelului la București după declarațiile „scandaloase” ale deputatului Bacalbașa

Data actualizării: Data publicării:
drapel israel
Foto: Guliver/Getty Images

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa propune sancţionarea celor care au depus plângere împotriva Jandarmeriei. Într-un interviu acordat RFI, a oferit şi argumentele făcând chiar o comparaţie între demonstraţiile din România și violențele din Fâșia Gaza. Ambasada Israelului la București solicită public domnului Bacalbașa „să-și retragă spusele” și „să se informeze în profunzime înainte de a face comparații nepotrivite și șocante.”

israel
Foto: Guliver/Getty Images

„Ambasada Statului Israel a luat cunoștință de afirmațiile scandaloase și neadevărate ale domnului deputat Nicolae Bacalbașa. În numele statului evreu, dorim să-i atragem atenția politicianului român că declarațiile sale denaturează faptele cu privire la situația din ultimele luni de la granița cu Fâșia Gaza și am aprecia ca domnul deputat să se informeze în profunzime înainte de a face comparații nepotrivite și șocante.

Atacurile violente asupra civililor israelieni, coordonate în ultimele luni de gruparea teroristă Hamas, nu vor rămâne niciodată fără răspuns din partea noastră. Statul Israel își va apăra mereu poporul împotriva oricăror încercări de a-l suprima.

Domnul Bacalbașa îi insultă cu afirmațiile sale și pe protestatarii români pașnici care au fost prezenți în Piața Victoriei, asociindu-i cu teroriștii Hamas.

Ca urmare, solicităm public domnului Bacalbașa să-și retragă spusele și să se asigure că pe viitor, astfel de asocieri cel puțin neadecvate să nu se mai regăsească în discursul domniei sale”, a transmis ambasada Israelului într-un comunicat.

Citiți și: Dușmanii lui Dragnea = dușmanii poporului român

Excesul de violenţă al jandarmilor la protestele din 10 august este perfect explicabil din punct de vedere uman, a susţinut la RFI deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, care a făcut o paralelă între evenimentele din Piaţa Victoriei şi confruntările din Fâşia Gaza. De asemenea, Bacalbaşa spune că cei care au mers cu copiii la mitingul diasporei sunt iresponsabili, iar cei care au depus plângeri împotriva Jandarmeriei ar trebui imediat sancţionaţi pentru participare la o demonstraţie ilegală, pentru participare la o demonstraţie după ora 21.00 şi pentru că au rămas în Piaţa Victoriei după ce Jandarmeria "a emis toate avertizările legale imperative de părăsire a zonei”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri