Reacția Comunităţilor Evreieşti, după declarația lui Ponta: O greşeală politică imensă, de neacceptat

Data publicării:
ponta -Mediafax Foto-Alexandru Hojda

"În numele Conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România şi în calitatea mea de Deputat în Parlamentul României, doresc să îmi exprim totala surprindere, provocată de declaraţia dlui. Prim MinistruVictor Ponta care, în esenţă, compară perioada de 10 ani de mandat a dlui. Preşedinte Traian Băsescu, cu perioada groaznică de dominaţie a nazismului şi acoliţilor săi în Germania şi în alte state europene", afirmă deputatul Aurel Vainer, preşedintele Comitetului Director al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, într-un comunicat oficial, scrie Mediafax.

El precizează că nu poate accepta, ca "reprezentant la vârf al populaţiei evreieşti din România, cu activitate de aproape 10 ani în Parlamentul României, trăitor şi cunoscător îndeaproape a istoriei ţării noastre, după un parcurs al vieţii de 8 decenii", ideea de a se compara o perioadă post-decembristă cu ceea ce a reprezentat puterea nazistă în lume.

V. Ponta: Propaganda contra declaraţiilor mele politice legate de T. Băsescu este exagerată. Uneori ele merg într-o zonă mai agresivă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri