Reacția dură a lui Klaus Iohannis în cazul plăcuțelor anti-PSD

Data publicării:
klaus iohannis portret

Cazul controversat al şoferului cu plăcuţe auto anti-PSD a fost amintit şi în discursurile participanţilor la Consiliul Naţional PNL. De la preşedintele României şi până la foşti lideri liberali, toţi au vorbit despre mesajul împotriva partidului aflat la guvernare, dar şi despre reacţia Poliției.

Președintele Klaus Iohannis, prezent la Consiliul Național al PNL, a criticat dur „acțiunile prin care persoanele care își expun public opinia anti-PSD sunt luați în plină zi de poliție”, șeful statului făcând referire la un caz foarte mediatizat în ultimele zile, cazul șoferului căruia Poliția Română i-a luat plăcuțele de înmatriculare ale mașinii pentru că trasmiteau un mesaj anti-PSD.

„Un politician pe nume Dragnea, împreună cu câțiva acoliți, au pus mâna pe puterea în PSD, în Guvern și în Parlament și, de atunci, încearcă să folosească această putere în interes propriu și personal, pentru a scăpa de justiție. Nu-i preocupă nici țara, nici economia, nici românii, ce să mai vorbim despre imaginea României în Europa și în lume? Îi preocupă pur și simplu să scape de dosare. Așa ceva, dragii mei, nu am avut încă în România. Așa ceva nu este posibil într-o țară europeană, într-o țară democratică. Și nu numai atât, au început acțiuni de neimaginat, persoane care îndrăznesc, atenție, să-și expună public opinia anti-PSD sunt luați în plină zi de poliție. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în România din anii întunecați ai comunismului”, a declarat Klaus Iohannis la Consiliul Național al PNL.

„Nu o să spun de la microfon sloganul care face modă în România. Faptul că s-a ajuns la atâția români să spună acest lucru arată revolta, exasperarea, nemulțumirea profundă, arată că românii s-au săturat și nu mai suportă să își bată joc de ei o guevrnare catastrofală”, a afirmat Ludovic Orban, președintele PNL.

„Că a fost cu o înjurătură nu cred că place niciunui om de bun simț, dar acum e vorba de alte probleme, a trecut ca prin brânză prin frontieră, de ce a fost lăsat să plece după ce a fost oprit de 3-4 ori si la ordin... Vedeți unde au dus lucurile din cauza politizării posesive a PSD? Ieri la Cluj zeci de mii de tineri strigau același lucru, ce mai ziceți, doamnă”, a declarat Vasile Blaga, co-președinte PNL.

În urmă cu o zi, poliția a anunțat că va propune parchetului clasarea dosarului plăcutelor anti-PSD. Mai mult, șeful politiei a cerut o anchetă cu privire la comunicările contradictorii ale subordonaților săi pe această temă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri