Reacția Ecaterinei Andronescu, după ce a aruncat pe jos cartea oferită de o senatoare USR

Data publicării:
andronescu

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, nu a vrut să primească, joi, una dintre cărțile împărțite de parlamentarii USR în plen. Aceștia au venit cu mai multe exemplare din „Ferma Animalelor” și „1984”, de Geroge Orwell, pe care le-au împărțit colegilor aflați la putere.

Senatoarea USR Florina Presadă a încercat să îi ofere o carte și Ecaterinei Andronescu, însă aceasta a refuzat-o. În imaginile filmate în plen, se vede cum fostul ministru al Educației împinge cartea pe jos. Ecaterina Andronescu susține însă că intenția sa nu a fost de a arunca o carte pe jos, ci încerca să îi spună Florinei Presadă că mai are trei exemplare acasă.

„Nu a fost intenția mea să fac acest gest. Sunt un om cu bun simț. Încercam să o lămuresc pe doamna să nu mi-o lase pe bancă, să o dea altcuiva pentru că mai am acasă trei exemplare. Nu sunt genul acesta, îmi pare rău. Asta a ieșit, nu am avut intenția să arunc o carte”, a declarat Ecaterina Andronescu la Realitatea.

„Le-am oferit cărţi senatorilor PSD: Ferma animalelor şi 1984 de Orwell. Dna Ecaterina Andronescu, dl Bodog, dl Brăiloiu au aruncat cărţile pe jos, iar cei doi domni au ţinut sa-mi demonstreze că vocabularul lor e plin de argou”, a scris senatoarea USR pe pagina sa de Facebook, după ce senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu i-ar fi adresat obscenități.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri