Sari la conținut

Mitingul PNL de susţinere a Guvernului Cioloş, aprobat

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat că i-a trimis preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, pe WhatsApp, documentul prin care este probat mitingul se sâmbătă. Ultima semnătură, a secretarului primăriei, urmează să fie dată marţi dimineaţă. Gabriela Firea spune că acuzaţiile conform cărora cererea ar fi fost refuzată sunt un „scandal mediatic fals”, creat de PNL pentru a manipula.

gabriela firea digi km0

„Nu există subiectul”, a declarat Gabriela Firea la un post de televiziune. Primarul general a precizat că săptămâna trecută a fost depusă cererea PNL pentru organizarea unui miting şi miercuri s-au primit avizele. Primarul General a menţionat că i-a rugat pe colegii săi să meargă să semneze protocolul privind mitingul organizat de PNL, ceea ce s-a întâmplat în cursul după-amiezii de luni, transmite News.ro.

„Avem toate semnăturile, mâine dimineaţă (marţi - n.r.) am înţeles că semnează şi secretarul primăriei, o doamnă care la ora 16:00 nu mai era în instituţie, pentru a semna şi ultimul aviz. De vreme ce viceprimarul a semnat în locul primarului, cea mai importantă semnătură, nu se pune problema să nu se acorde şi semnătura secretarului. Doamna preşedintă a PNL ştie toate aceste lucruri”, a afirmat Gabriela Firea. Aceasta a menţionat că i-a transmis Alinei Gorghiu, pe WhatsApp, copia protocolului semnat. „Nu înţeleg de ce se fac aceste acuzaţii”, a mai spus ea.

protocol PMB miting PNL 171016

Gabriela Firea a respins şi acuzaţiile vicepreşedintelui PNL Ovidiu Raeţchi, care afirmase, în cursul zilei, că aceasta se poate face vinovată de abuz în serviciu, pentru că a prezentat public, duminică, solicitarea PNL pentru miting. „Ceea ce am spus duminică seara este că este foarte bine că românii află care este realitatea, şi anume că PNL susţine Guvernul tehnocrat şi o face şi într-o manifestare publică, la Piaţa Victoriei. Nu am făcut alte consideraţii”, a mai spus Firea. Primarul a precizat că nu este vorba despre un document secretizat şi că a avut o copie când a vorbit despre această cerere a PNL pentru miting.

PNL a revenit cu precizări şi susţine că, iniţial, solicitare a fost refuzată. Situaţia s-ar fi schimbat în jurul orei 19:00, după declaraţiile Alinei Gorghiu. Abia atunci au început să apară pe document semnăturile, se arată într-un mesaj al liberalilor. Lipseşte în continuare una dintre semnăturile necesare iar în locul părimarului general a semnat un viceprimar, atrage atenţia sursa citată.