Sari la conținut

Reacția Guvernului la declarațiile lui Liviu Dragnea

Guvernul reacționează, prin intermediul purtătorului de cuvânt, la declarațiile făcute astăzi de președintele PSD Liviu Dragnea, potrivit căruia „Guvernul Cioloș este un risc de securitate națională pentru că România a pierdut miliarde de euro”.

guvern ciolos sedinta - gov.ro

Foto: gov.ro

„Guvernul Cioloș nu ”a pierdut miliarde de euro” ci a reușit anul acesta să aducă în România 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeană, din care aproape 2,5 miliarde aferente perioadei actuale de programare. Acest Guvern a crescut rata de absorbție cu peste 20%. De la 58% - cât au reușit toate guvernele precedente începând cu 2007 - la aproape 82% în prezent”, se arată în comunicatul Guvernului.

„De asemenea, Guvernul Cioloș a adus în țară investiții străine directe în valoare de 3,7 miliarde de euro, cu peste 10% mai mult decât în anul precedent. De asemenea, România are o creștere economică de 5%, cea mai mare din Uniunea Europeană în condiții de stabilitate macro-economică”, se mai arată în comunicat.

Risc de securitate naţională a fost guvernul zero a lui Dacian Cioloş care a adus prejudicii României de miliarde de euro. Aici serviciile secrete ar fi trebuit să intervină demult, nu să stea indiferente sau să se complacă într-o neimplicare şi nesesizare fermă a unor derapaje din acest guvern. România a pierdut miliarde de euro şi sunt absolut convins că toate serviciile de informaţii din România l-au informat chiar pe preşedinte de ceea ce se întâmplă”, a spus astăzi Liviu Dragnea.