Reacția lui Băsescu după ce i-a fost retrasă cetățenia moldovenească

Data publicării:
traian basescu, cadru apropiat

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat pentru deschide.md că decizia lui Igor Dodon de a-i retrage cetățenia moldovenească este una „strict politică”, care în timp îl va dezonora. De asemenea, întrebat dacă decizia are legătură cu activitatea lui politică, fostul președintele a spus „categoric da” pentru că el este „unionist” și nu are ce să-i facă lui Dodon. 

traian basescu, cadru apropiat

„Eu nu comentez altfel decât prin prisma faptului că avem viziuni total diferite și că Dodon vrea în continuare o Republica Moldova îngenunchiată sub hegemonia de la Moscova. Eu aș dori o Republica Moldova care să meargă pe drumul european și de ce nu o Republica Moldova care să fie unită cu România. Decizia lui Dodon este una strict politică care în timp o să-l dezonoreze”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu. 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat, marți, decretul prin care i-a retras cetățenia moldovenească lui Traian Băsescu. 

„Traian Băsescu a îndemnat în repetate rînduri la lichidarea statalitatii Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldoveneasca şi existenţa poporului moldovenesc. Toate cele menționate vin în gravă contradicție cu prevederile legii supreme – Constituția Republicii Moldova”, a precizat liderul de la Chișinău. 

Traian Băsescu a primit cetățenia Republicii Moldova de la fostul președinte de la Chișinău, Nicolae Timofti în această toamnă, împreună cu soția sa, Maria Băsescu. Cei doi au votat la alegerile pentru președinția Republicii Moldova la recentul scrutin, în urma căruia a ieșit învingător Igor Dodon. Băsescu a susținut-o pe Maia Sandu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri