Reacția lui Dacian Cioloş după votul la Codul penal: Încă nu este totul pierdut

Data publicării:
161208_dacdaciian_ciolos_08_inquam_octav_ganea__ILUSTRATIE_CIOLOS_15_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloş spune că masacrarea Codului Penal în favoarea infractorilor a fost consfinţită astăzi în Parlament, dar că încă nu este totul pierdut, iar partidele parlamentare şi preşedintele trebuie să folosească toate mijloacele pe care le au la dispoziţie pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestor modificări, scrie News.ro.

161208_dacdaciian_ciolos_08_inquam_octav_ganea__ILUSTRATIE_CIOLOS_15_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Dacian Cioloş a scris, pe Facebook, că actuala majoritate PSD - ALDE continuă să “vândă” siguranţa cetăţenilor români şi a bunurilor publice pentru a-i spăla de păcate pe cei care confundă bunurile publice cu bunuri fără stăpân.

"Masacrarea Codului Penal în favoarea infractorilor a fost consfinţită azi în Parlament. Actuala majoritate PSD - ALDE continuă să “vândă” siguranţa cetăţenilor români şi a bunurilor publice pentru a spăla de păcate pe cei care confundă bunurile publice cu bunuri fără stăpân. Încă nu e totul pierdut", afirmă fosul premier. 

El mai spune că partidele parlamentare şi preşedintele Iohannis trebuie să folosească toate mijloacele pe care le au la dispoziţie pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestor modificări. 

"Un lucru putem promite: vom elimina aceste modificări nocive imediat ce acest lucru va fi posibil", a adăugat Cioloş.

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Legea a fost adoptată cu 167 de voturi ”pentru”, 97 de voturi "împotrivă" şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri