Reacția lui Dragnea după avertismentul dur al lui Timmermans

Data actualizării: Data publicării:
dragnea timmermans - octav ganea 20180301104438_IMG_6125-01
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Liviu Dragnea a spus că nu vrea să comenteze declarațiile vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, pentru Politico.eu. Oficialul UE i-a transmis „foarte clar” liderului PSD că dacă doreşte să facă parte din familia socialiştilor europeni, trebuie să respecte statul de drept.

Frans Timmermans a spus că nu știe dacă Liviu Dragnea chiar crede ceea ce spune. Întrebat cum comentează, liderul PSD a declarat:

Am spus la acea discuție că o să mai abțin să mai comentez despre declarații sau cuvinte care nu mi se spun în față. În acest sens, nu vreau să comentez.

Există o linie roșie în ceea ce privește și drepturile fundamentale ale omnului, despre care eu am vorbit.

Linia roșie nu există doar pentru anumite spețe în lume. Există o linie roșie care nu trebuie trecută de nimeni, nici de cei care încalcă Constituția și care fac abuzuri în numele unei asa-zise lupte anticorupție, nici în ceea ce privește statul de drept”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD.

Frans Timmermans a declarat, pentru Politico: Nu ştiu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune” și că deşi liderul PSD a afirmat pentru presa din România că toate problemele au fost rezolvate, „din păcate, nu este deloc aşa”.

Vicepreședintele Comisiei Europene a avertizat social-democrații, sâmbătă, la congresul PES de la Madrid: „Dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale”.

FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri