Sari la conținut

Reacția lui Dragnea după creșterea economică anunțată de INS

Premierul Sorin Grindeanu și preşedintele PSD Liviu Dragnea au reacționat imediat la anunțul INS privind creșterea economică de 5,7 % față de aceeași perioadă în 2016. Liderul social-democraților a spus că aceste date „nu mai lasă loc de nicio interpretare răutăcioasă a programului PSD de guvernare”, adăugând că această creștere economică se simte și în buzunarele românilor. 

170510_CEX_PSD_dragnea_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (3)

Foto: Inquam/ Octav Ganea

„Datele oficiale de la INS nu mai lasă loc de nicio interpretare răutăcioasă din partea criticilor programului PSD de guvernare. România are pe primul trimestru o creștere de 5,7% față de aceeași perioadă din anul anterior. Putem face comparația cu Germania 2,4% sau Franța 1,4%, care au raportat până acum la Eurostat. Dar cel mai important e că această creștere se simte efectiv în buzunarul românilor, care au avut parte în acest trimestru de majorări salariale și de reduceri de taxe”, a precizat Liviu Dragnea. 

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a atras atenția că datele INS depășesc „cu mult” estimările inițiale.

 „O veste extraordinară pentru România! Economia a crescut cu 5,7% în primul trimestru al anului 2017, față de aceeași perioadă din 2016, cu mult peste estimările inițiale! Responsabilitatea noastră este ca această creștere să fie resimțită de toți românii.", a scris premierul pe Facebook.

Economia românească a crescut în primul trimestru al acestui an cu 5,7%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, arată primele estimări publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), care depăşesc sensibil prognozele analiştilor.

Trimestrul I din 2017 a fost al şaptelea trimestru la rând de creştere economică, arată seriile INS.