Reacția lui Dragnea la afirmaţia lui Cazanciuc privind arhiva SIPA

Data actualizării: Data publicării:
161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos/Liviu Dragnea

Președintele PSD a spus că afirmația fostului ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, cu privire la persoanele care au avut acces la arhiva SIPA nu este o „chestie serioasă”. De asemenea, Liviu Dragnea a precizat că aceeași explicație i-a dat-o și lui fostul ministru și că el nu are cum să verifice că nu a fost așa. Robert Cazanciuc a declarat că persoanele care au avut acces în 2013 la arhiva SIPA au ajuns în zona respectivă pentru a schimba un bec, neavând acces la niciun document.

161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam/ Octav Ganea

„Eu am vorbit cu domnul Cazanciuc azi. Nu am ştiut ce a declarat el. A venit până la partid să discutăm şi mi-a zis despre acest subiect şi mi-a zis că într-adevăr a aprobat, că văzuseră pe camere sau apăruse imaginea că s-a spart un bec sau nu mai luminează un bec”, a precizat șeful PSD la România TV, citat de News.ro.

La remarca moderatorului emisiunii care i-a spus că există bancul cu cei patru poliţişti care schimbă un bec, Dragnea a spus că a zâmbit când a auzit explicaţia lui Robert Cazanciuc, neavând de unde să ştie dacă este adevărată sau nu.

„Nu patru. Cinci. Şi nu poliţişti, miliţieni. Era pe vremea lui Ceauşescu. Am avut aceeaşi reacţie: am zâmbit, nu e o chestie serioasă. Şi mi-a susţinut serios că ăsta e adevărul. Foarte bine, nu am de unde să ştiu că nu e aşa. Prima reacţie e să râzi, adică faci un ordin pentru a ajunge acolo...”, a completat liderul PSD.

Fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat joi, la Parlament, despre persoanele care au avut acces în 2013 la arhiva SIPA, între care şi fostul său consilier Florin Teodor Andronache, că a fost vorba despre o comisie care a trebuit să meargă pe holul din zona în care se afla această arhivă pentru a schimba un bec, neavând acces la niciun document. Social-democratul a susţinut că a fost o operaţiune „strict administrativă”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri