Reacția lui Grindeanu la datele publicate de INS privind creșterea economică din primul semestru

Data publicării:
original_spf_9275
Sorin Grindeanu

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, că evaluarea internă din PSD, în baza căreia a fost demis cabinetul pe care l-a condus „nu a avut nicio legătură cu realitatea”, acest lucru fiind demonstrat de estimările creşterii economice a României în 2017, date publicităţii de către Institutul Naţional de Statistică, potrivit News.ro.

„Cifrele publicate astăzi de INS sunt cea mai bună dovadă că evaluarea care a dus la căderea guvernului Grindeanu nu a avut nicio legătură cu realitatea. Dar cine să se încurce cu adevărul?”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Economia românească a accelerat în al doilea trimestru al acestui an, înregistrând un avans de 5,9%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, arată primele estimări publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), care depăşesc sensibil prognozele analiştilor.

Datele publicate arată o accelerare a creşterii economice în al doilea trimestru din 2017 faţă de primul trimestru, când Produsul Intern Brut(PIB) al României a crescut cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, şi pe serie brută şi pe cea ajustată, şi cu 1,8% faţă de trimestrul precedent.

 

INS  nu a publicat miercuri detalii privind evoluţia sectoarelor economice, care urmează să fie prezentate abia la începutul lunii septembrie. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri