Reacția lui Ion Iliescu la moartea lui Mircea Ionescu Quintus

Data actualizării: Data publicării:
Ion Iliescu
Ion Iliescu Foto: captură TV

Moartea președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, reprezintă o mare pierdere pentru viața publică și politică românească, a declarat, pentru Agerpres, fostul președinte Ion Iliescu.

Am aflat cu întristare vestea încetării din viață a domnului Mircea Ionescu Quintus, om politic proeminent în perioada de după 1989, unanim apreciat și stimat pentru calitățile sale deosebite, pentru experiența sa politică și de viață, pentru spiritul său ponderat și echilibrat. A fost o prezență activă atât în perioada activității Consiliului Provizoriu de Uniune Națională — prima structură de tip parlamentar constituită la începutul anului 1990, cât și după aceea, după alegerile din mai 1990, fiind ales în Senatul României, în perioada activității de elaborare a Constituției țării — Constituții noi, democratice a României. O perioadă a fost și ministru al Justiției. Peste tot s-a bucurat de stimă și aprecieri unanime pentru spiritul său deschis și ponderat, a fost prototipul de om politic unanim apreciat și respectat de către toți, independent de orientarea sa politică”, a subliniat fostul șef de stat.

Liderul social-democrat a punctat pe scurt și relația avută de el cu seniorul liberal.

„Personal m-am bucurat de o relație deschisă și amicală de stimă și respect reciproc și de comunicare foarte lesncioasă, tocmai datorită calităților de care vorbim. Era un om înțelept, totdeauna cu păreri foarte avizate și echilibrate în diverse domenii de activitate. Este o mare pierdere pentru viața noastră publică, politică. Doresc să transmit condoleanțe sincere familiei, prietenilor, celor apropiați. Îi voi păstra o amintire caldă pentru totdeauna”, a subliniat Ion Iliescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri