Reacția lui Liviu Dragnea, după ce Facebook a închis mai multe conturi false: "Poate să închidă tot PSD-ul"

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

"Dacă trebuie să închidă, poate să închidă tot PSD-ul," a declarat Liviu Dragnea luni, după ce un jurnalist i-a cerut o reacție la acțiunea Facebook care a anunțat săptămâna trecută că a şters 31 de pagini şi conturi care distribuiau ştiri "partizane" în favoarea PSD. Liderul PSD a comparat rețeaua de socializare cu Dumnezeu, adăugând că nu cunoaște detalii despre acest fapt. 

Reporter: Într-o decizie fără precedent, Facebook a suspendat 31 de conturi care aveau legătură cu PSD. Știți despre acele pagini?

Liviu Dragnea: Am auzit știrea, dar nu știu detalii. Dar dacă trebuie să închidă, poate să închidă tot PSD-ul. Până la urmă asta e, comunicăm...

Reporter: Vorbim despre Facebook...

Liviu Dragnea: Am înțeles. Despre Dumnezeu, știu. Nu știu detalii, domnișoară.

Facebook a anunțat joi că a eliminat patru pagini, 26 conturi de F­acebook și un grup din România care făceau parte dintr-o rețea ce opera în România prin conturi false, dar și reale.

"Am eliminat 30 de pagini grupuri și conturi din România, parte a unei rețele coordonate menite să inducă oamenii în eroare. Clonau pagini care imitau surse reale de știri, dar postau conținut partizan pro PSD", a spus într-un comunicat de presă Nathaniel Gleicher, șeful pentru cyber-security al Facebook.

Facebook a anunţat că a închis 137 de pagini, grupuri şi conturi Instagram din Marea Britanie şi alte 31 din România, pentru că au avut un comportament neautentic coordonat. Persoanele din spatele conturilor respective se prezentau ca fiind activişti de extremă-dreapta sau anti-extremă-dreapta şi au administrat conturi false pentru a propaga ura şi a răspândi comentarii cu rol de dezbinare, de ambele laturi ale dezbaterilor politice din Marea Britanie, a scris Nathaniel Gleicher.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri