Sari la conținut

Reacția lui Liviu Dragnea după dezvăluirea că este anchetat în Brazilia

Informația apărută astăzi că este anchetat în Brazilia pentru spălare de bani este „o ciorbă reîncălzită”, a spus, vineri, Liviu Dragnea. Președintele PSD a negat așadar că a cumpărat o vilă de lux în această țară din America Latină.

„Văd o mare disperare înainte de congres. Ce vă pot spune și mărturisesc, îmi asum autodenunțul ăsta, m-au prins când vindeam portocale pe plajă. Am doar ce e în declarația de avere”, a spus Liviu Dragnea, întrebat de jurnaliști despre dezvăluirile făcute de Rise Project, potrivit cărora este suspectat că ar fi folosit bani proveniți din afaceri corupte din România la achiziția de proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

De altfel, în tot timpul în care jurnaliștii i-au adresat întrebări pe acest subiect, liderul PSD a râs sau a zâmbit larg.

Întrebat totuși despre casa de avocatură din Portugalia care îl reprezintă în Brazilia, Dragnea a spus că preferă „să discutăm despre congres”.

În plus, el nu a recunoscut că a cumpărat o vilă de lux, dotată cu teren de tenis și piscină pe malul oceanului Atlantic, alintată „Casa Grande” și ce ar fi fost vizitată alături de anturajul său.

„Oricine iese cu o prostie trebuie să o lămuresc eu. Lămuriți-o voi! Să o lămurească ei! E cu totul întâmplătoare (dezvăluirea, n.r.), azi înainte de congres”, a mai spus el.

În legătură cu barul “Laranja Mecanica” (Portocala Mecanică), ce ar fi unul preferat de el, Liviu Dragnea a negat că a fost acolo. „Nu știu, dacă e cazul mă duc”.

De asemenea, despre Mugurel Gheorghiaș - fost coleg de facultate și anchetat în același dosar - președintele PSD a declarat că „îi cunosc tot neamul”.

„Înțeleg că e o disperare și au reîncălzit ciorba asta, au reîncălzit-o, eu n-o mănânc (...) Amestecăm congresul cu ciorba, cu portocalele”, a mai declarat Dragnea.

 

Pe aceeași temă