Reacția lui Dragnea la noile dezvăluiri ale RISE Project

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea iccj inquam octav ganea (2)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Liviu Dragnea, președintele PSD, cataloghează dezvăluirile făcute astăzi de RISE Project drept „prostii”. Potrivit documentelor obținute de RISE Project, Mugurel Sorin Gheorghiaș - prietenul lui Liviu Dragnea, fost coleg de facultate și trupă rock - a făcut investiții imobiliare în Brazilia de care a beneficiat șeful PSD (Detalii aici).

Nu mai comentez asemenea prostii. Nu mai comentez asemenea prostii, aștept să-și verse tot veninul, bănuiesc că sunt plăți serioase acolo, și ei și alții, și la final... nu pot să ies așa după fiecare episod...”, a spus Liviu Dragnea, luni, la ICCJ.

Întrebat dacă prietenul său își permite o astfel de locuință, Liviu Dragnea a răspuns: „Mă întrebați pe mine? Întrebați pe cei care fac ancheta”.

Întrebat în continuare dacă a locuit în acea casă din Brazilia, președintele PSD le-a spus jurnaliștilor să îl întrebe despre proces. Mai aveți vreo întrebare legată de proces? Că am stat totuși vreo șapte ore”, a spus el.

Documente noi consultate şi publicate de RISE Project relevă faptul că prietenul lui Liviu Dragnea, fost coleg de facultate și trupă rock, Mugurel Sorin Gheorghiaș, a făcut investiții imobiliare în Brazilia de care a beneficiat chiar șeful PSD.

Începând din 2010, Liviu Dragnea și-a petrecut vacanțele braziliene într-o luxoasă vilă cumpărată de Gheorghiaș la malul Atlanticului. Vila a fost dotată, spre delectarea președintelui PSD, și cu un teren de tenis profesionist.

Tot aici a stat și Costel Comana, controversatul om de afaceri de pe urma căruia a făcut Dragnea primul milion de euro și care s-a sinucis în 2015 în toaleta unui avion. Comana a cumpărat și el chiar înainte să se sinucidă un apartament de lux, tot pe malul oceanului, în Brazilia.

Jurnaliștii de la RISE Project mai scriu că Mugurel Sorin Gheorghiaș stă la bloc în Râmnicu Sărat deși, pe hârtie, este unul dintre acționarii principali ai Tel Drum SA, firmă românească miliardară din afaceri cu statul și legată ombilical de șeful PSD.

Astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat verdictul în cazul contestației depuse de Liviu Dragnea în dosarul în care este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia finală va fi anunțată la data de 24 aprilie. Președintele social-democraților a reclamat că motivarea a fost semnată de alţi judecători faţă de cei care l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri