Reacția lui Ponta după declarația lui Iohannis privind viitorul guvern

Data publicării:
victor ponta, poza klaus iohannis - digi24

Declarația președintelui Klaus Iohannis în legătură cu viitorul guvern a fost înțeleasă de Victor Ponta drept o critică la adresa Guvernului Cioloș. Fostul premier a declarat că „după un an de greșeli” președintelui i-a „trecut de guvernul tehnocrat”și a atras atenția că guvernul trebuie format de cei care au cele mai multe voturi din partea poporului. 

„M-a liniştit. Înţeleg că după un an de greşeli i-a trecut şi domnului Iohannis de guvernul tehnocrat şi a fost de acord cu noi că trebuie un guvern politic. Și-a dat seama că trebuie să conducă cei care au cele mai multe voturi din partea poporului român”, a spus Victor Ponta. 

De asemenea, Liviu Dragnea a declarat că se așteaptă de la șeful statului ca după alegeri să respecte legea și să desemneze un premier de la formațiunea care a format majoritatea în Parlament. 

„De la domnul Iohannis mă aștept să respecte votul oamenilor. Dacă PNL va câștiga alegerile și va face o maj cu alte partide este firesc să desemneze un candidat premier de la PNL. Dacă câștigă PSD, la fel”, a precizat Liviu Dragnea. 

Klaus Iohannis vrea guvern politic după alegeri

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că după guvernul tehnocrat a fost doar o soluție de criză și că după alegerile din decembrie nu putem discuta decât de un guvern politic

 „O ţară trebuie să aibă un Guvern politic, e simplu de tot. Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoană neafiliată politic (...) a fost o soluţie pentru o perioadă limitată. Eu cred că după alegeri nu putem discuta despre altceva decât de un Guvern politic", a spus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri