Reacția lui S. R. Stănescu, după ce ANI l-a acuzat de incompatibilitate: „Absolut scandalos”

Data publicării:
integritate ani mfax 2

Actualizare 16.47. Senatorul liberal susține că nu a primit până marți după amiază niciun document scris în care să citească de ce este acuzat de ANI, dar a admis că în trecut a primit întrebări din partea inspectorii de integritate.

„Nu a existat nicio singură zi, oră, în care să fiu adminsitrator al unei firme și senator”, a spus Sorin Roșca Stănescu, susținând că acuzațiile ANI reprezintă o minciună.

El a detaliat care este sursa banilor deținuți de copiii săi în trei conturi, dintre care două în străinătate, respectiv din moștenire de la fratele lor decedat sau sume primite la botez.

În acest context, Sorin Roșca Stănescu a reluat acuzațiile la adresa inspectorilor ANI, pe care îi cataloghează drept răuvoitori și care fac anchete politice la comandă.

„Ei (inspectorii ANI – n.r.) au răspuns tot timpul la comanda a două persoane: Traian Băsescu și Monica Macovei. ANI s-a făcut vinovată de mitralierea adversarilor lui Traian Băsescu cu predilecție”, a spus senatorul.

Sorin Roșca Stănescu a afirmat că așteaptă începerea cercetărilor procurorilor, la sesizarea ANI, moment în care va merge la audieri și va prezenta documente și dovezi pentru a-și susține nevinovăția.

___________

Într-o postare pe blogul personal, „Pe surse”, ANI îmi face plângere penală, politicianul critică atitudinea inspectorilor de integritate.

Absolut scandalos. În cursul dimineții, reprezentanți ai Agenției Naționale de Integritate au contactat jurnaliștii în audiovizual pentru a-i informa „pe surse” că mi-au pregătit un dosar penal pentru declarații în fals privind sume de bani ale copiilor mei minori, aflate de mai mulți ani de zile în diverse conturi bancare. Ei au fost informați că această știre bombă se află sub embargou până la ora 16.00. Pe site-ul ANI, evident, nu există nimic. Și nici nu mi-a fost comunicat ceva în scris referitor la concluziile la care au ajuns inspectorii”, a scris Sorin Roșca Stănescu, pe blog.

Iată că aflu pe cont propriu cât de adevărate sunt toate observațiile și declarațiile pe care le-am făcut până în prezent, referitoare la adresa lipsei de profesionalism, a relelor intenții și a angajării politice a unora dintre inspectorii Agenției Naționale de Integritate. Sunt curios să aflu și eu, după „embargou”, cum arată acest comunicat și cum infierează documentul moștenirea pe care au primit-o copiii mei minori în urma decesului fratelui lor și care a fost distribuită în acord cu deciziile Autorității Tutelare”, a comentat senatorul liberal.

Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu este incompatibil, susţine Agenţia Naţională de Integritate. Parlamentarul ar fi ocupat timp de jumătate de an atât mandatul de senator, cât şi calitatea de adminstrator al unei firme. În plus, inspectorii de integritate au descoperit că Sorin Roşca Stănescu nu a declarat, aşa cum îl obligă legea, toate conturile bancare ale familiei sale. ANI a găsit în bănci româneşti, dar şi elveţiene, 150.000 de euro, depuşi pe numele copiilor minori. Inspectorii agenţiei l-au reclamat astăzi la Parchet pe senatorul liberal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri