Reacția Olguței Vasilescu după ce a primit raportul de expertiză privind suspiciunea de plagiat a tezei sale de doctorat

Data publicării:
olguta vasilescu mfax-1

 

Sursa foto: Mediafax

"Am primit referatul de "plagiat", semnat de o persoană, nu de două cum prevăd normele și de un comic total. Se insistă pe faptul că am plagiat un întreg capitol de pe internet, deși am demonstrat în fața presei că sursa de pe internet nu e autor necunoscut, ci sunt chiar eu și pe paragrafe "preluate" din Pareto. Lucrarea fiind, evident, despre Pareto. Ca și cum, dacă scrii un comentariu la "Doina", nu ai voie să citezi versuri, că îl plagiezi pe Eminescu. În plus, dincolo de multe alte gafe, se spune, de exemplu, că nu l-am menționat în bibliografie pe Pio Rajna, în condițiile în care l-am amintit în lucrare doar ca fiind unul dintre cei care frecventau aceleași cercuri sociale ca Pareto, dar nu am preluat nimic din el. Nici nu aveam ce, că persoana nu era sociolog, ci doar vedetă a vremii. Concluzia: fie nu a citit lucrarea, fie e îngrămădită rău. De cercurile politice ale vremurilor noastre. Dacă eu vă spun că va fi festival... Mai studiați copii, poate mai învățați și voi câte ceva." scrie Olguța Vasilescu pe Facebook.

În raportul Comisiei de Etică a Universității din București se arată că primarul Craiovei "a preluat identic sau aproape identic formulări din lucrări care nu îi aparțin, fără a indica, prin utilizarea ghilimelelor, faptul că nu sunt formularile sale".
Doctoratul Olguţei Vasilescu a fost analizat şi prin prisma normelor de bună practică în autoratul ştiinţific. Astfel, conform raportului, s-a constatat că numeroase citate din lucrare sunt cu localizare incompletă a sursei (propoziţii, între ghilimele, fără informaţii complete privind sursa de provenienţă; pot lipsi una sau mai multe din următoarele informaţii: autor, lucrare, pagină) sau fără localizarea sursei (propoziţii între ghilimele fără informaţii privind sursa de provenienţă). 

Citiți și: Lia Olguța Vasilescu, suspiciuni de plagiat
Cristian Preda despre posibilul plagiat al Liei Olguța Vasilescu: „Doctorandul care fură e prins de un profesor competent”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri