Reacția partidelor după ce Iohannis a contestat tăierile de taxe

Data actualizării: Data publicării:
parlament plen crop inquam photos

Senatorul PSD Liviu Pop a precizat că nu se aștepta ca președintele Klaus Iohannis să conteste la CCR legea privind tăierile de taxe, deoarece are un impact bugetar „foarte, foarte mic” și legea a fost „cât se poate de bine de dezbătută și argumentată”. De cealaltă parte, PNL consideră că legea este una populistă și că singurul ei scop este să aducă voturi PSD-ului la alegerile din 11 decembrie. 


Nu mă așteptam pentru că legea a fost cât se poate de bine dezbătută și argumentată. Impactul bugetar era foarte, foarte mic, fapt pentru care ne-am fi așteptat să fie promulgată și bugetul pe 2017 să fie construit fără aceste taxe și impozite inutile și împovărătoare. Nu e o măsură populistă. Guvernul Ponta a a redus 93 de taxe când a putut, ne-am fi așteptat ca actualul guvern să vină cu un proiect de reducere a taxelor, nu a venit”, a spus senatorul PSD. 

Deputata PNL Andreea Paul este de părere că PSD a subevaluat impactul bugetar al măsurilor propuse și denunțat legea drept una populistă. 

„Noi suntem din nou în fața superficialității PSD care stă în estimarea mult subevaluată a impactului bugetar al pachetului de măsuri asumate în Parlament.  În 2015, încasările la bugetul de stat din taxele și tarifele parafiscale enumerate în proiectul PSD a fost de 1,6 miliarde de lei, dar aceste impact bugetar pentru 2017 se ridică la 1,9 miliarde de lei. Suntem în fața unei subminări grave a rolului guvernului și a altor instituții care se finanțatează din acele taxe, cum e cazul radioului și televiziuni publice, aici gafa mi se pare monumentală. Nu vreau să spun că în integralitatea sa acest proiect e unul prost pentru că susțin eliminarea sau comasarea unor părți bune din taxele și tarifele parafiscale. Vor să o facă acum în campanie cu un scop populist, ei vor să câștige alegerile”, a spus deputata PNL.

Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională a României legea care prevede eliminarea a peste 100 de taxe, lege care a fost votată luna trecută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri