Reacția PSD după ce președintele a criticat proiectul de buget: „Iohannis Bețe-n roate lovește din nou”

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis cotroceni 4 ianuarie inquam octav ganea 20190104130433_OGN_9966-01
Foto: In uamPhotos/Octav Ganea

PSD a reacționat după ce Klaus Iohannis a criticat proiectul de buget pe 2019, susținând că președintele „dovedește din nou că nu înțelege nimic din economie și că singura sa preocupare e bugetul serviciilor secrete”. Social-democrații mai spun, folosindu-se de un video cu Iohannis și o roată, că „Iohannis ar face bine să continue ce a făcut până acum... adică nimic și să nu mai bage bețe-n roate economiei naționale”.

klaus iohannis cotroceni 4 ianuarie inquam octav ganea 20190104130433_OGN_9966-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Iohannis dovedește din nou că nu înțelege nimic din economie și că singura sa preocupare e bugetul serviciilor secrete. Realitatea e că aceste servicii au irosit fonduri uriașe pentru a pune în practică protocoalele ilegale și neconstituționale. Iar în loc să aruncăm sume enorme pe practicile nesănătoase ale serviciilor secrete, mai bine să dăm mai mulți bani pentru sănătatea copiilor din România”, afirmă PSD, într-un mesaj publicat marți pe pagina de Facebook.

În continuare, PSD atacă și PNL pe marginea legii finanțării partidelor.

„Este surprinzător că președintele Iohannis critică legea finanțării partidelor, pe care a promulgat-o fără să aibă nimic de obiectat... mai ales că unele suplimentări au fost propuse chiar de partidul care îl susține acum la prezidențiale”, se mai arată în mesajul social-democraților.

„De asemenea, deși a fost primar, Iohannis nu înțelege nimic din alocările guvernului pentru comunitățile locale. Principiul esențial al noului buget este descentralizarea, respectiv transferarea unor servicii sociale de la Guvern, cu cheltuieli de 6,3 miliarde, însoțite însă de alocări suplimentare din cotele de TVA de 11,4 miliarde. Deci e cu plus, nu cu minus. Iohannis ar face bine să continue ce a făcut până acum...adică nimic și să nu mai bage bețe-n roate economiei naționale”, se mai arată în mesaj.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Marți, șeful statului a criticat proiectul de buget și alocările mari de fonduri din bani publici către partide. „PSD recurge la noi demersuri populiste, care riscă să vulnerabilizeze România”, iar „președintele PSD pune în opoziție securitatea națională cu sănătatea cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației prezidențiale.

De asemenea, Klaus Iohannis a spus că bugetul pe 2019 este „superficial, nerealist și bazat pe alocări politice preferențiale”, atrăgând totodată atenția că, prin comparație, sumele alocate partidelor politice parlamentare sunt „revoltător de mari”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri