Reacția unui senator PSD după ce Facebook a închis mai multe conturi false

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop

"Foarte bine că le-au închis," a declarat senatorul PSD Liviu Pop la Jurnalul de seară, după ce Facebook a anunțat că a şters 31 de pagini şi conturi care distribuiau ştiri partizane în favoarea PSD.

Liviu Pop, senator PSDFoarte bine că le-au închis. Să mai închidă și pe cei care toată ziua numai multiplică amenințări, injurii, pentru că dacă au închis pagini care promovează lucruri bune, au făcut o greșeală. Sunt sute de conturi false, eu am 6.000 blocați, care sunt conturi false.

Cosmin Prelipceanu: Cum îți dai seama că sunt false?

Liviu Pop, senator PSD: Simplu. Intri pe contul lui și se văd două trei elemente care spun clar că e cont fals. Ba mai mult, există o procedură de falsificare cu cartelă, se face un set de 10-15 cartele, pe care se gestionează între ele și, automat, se dau mesaje de pe acele cartele.

Cosmin Prelipceanu: Mai există un semn. N-au fotografie. Sau au altceva în afară de poză cu om. De ce nu vă plângeți? Facebook are o procedură. Te-ai plâns, l-a închis.

Liviu Pop, senator PSD: Aveți perfectă dreptate. Prefer să blochez și să stau liniștit. Sunt, din păcate, în mediul online foarte multe persoane care folosesc injurii și amenință și pun etichetă, fără să se gândească că pe aceste pagini pot intra copii, tineri sau chiar părinții lor. E chestiunea celor 7 ani de acasă, până la urmă. Ieri, grupul PSD România a fost transformat în grupul Pro România (n.r partidul lui Victor Ponta) de administratorul contului. Dacă a blocat acel cont Facebook, foarte bine a făcut pentru că 18 mii de oameni care erau în acel grup, unul dintre administratori i-a exclus pe ceilalți și a transformat în Pro România online.

În total, Facebook a anunţat că a închis 137 de pagini, grupuri şi conturi Instagram din Marea Britanie şi alte 31 din România, pentru că au avut un comportament neautentic coordonat. Persoanele din spatele conturilor respective se prezentau ca fiind activişti de extremă-dreapta sau anti-extremă-dreapta şi au administrat conturi false pentru a propaga ura şi a răspândi comentarii cu rol de dezbinare, de ambele laturi ale dezbaterilor politice din Marea Britanie, a scris Nathaniel Gleicher.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri