Reacția USR la refuzul PSD de a convoca Parlamentul: „Un precedent foarte periculos”

Data actualizării: Data publicării:
claudiu nasui

Claudiu Năsui, deputat USR și unul dintre parlamentarii al căror nume a fost invocat explicit de înlocuitoarea lui Liviu Dragnea pentru a justifica respingerea solicitării de convocare a unei sesiune extraordinare, precizează că nu a semnat nimeni în locul său și că social-democrații stabilesc „un precedent foarte periculos”. „Practic, ei, de la sine putere, au decis să nu recunoască unele semnături”, a arătat Năsui.

Nu a semnat nimeni în locul meu. Eu am semnat, este semnătura mea în ambele locuri. Faptul că coaliția de guvernare recurge acum la tactici atât de puerile încât să nu recunoască semnăturile opoziției arată disperarea care există în tabăra dânșilor și arată o strategie pe care dânșii o adoptă. Au adoptat-o și cu protestele din 10 august, o adoptă și acuma și strategia este că ofensiva este cea mai bună apărare. Adică, ei comit abuzuri, ei au aceste probleme penale pe care le vedem o țară întreagă, ei comit sau ordonă să se comită abuzurile pe care le-am văzut și pe 10 august și, în schimb, retorica și tehnica de comunicare este să acuze opoziția sau pe altcineva”, a declarat Claudiu Năsui, după ședința în care majoritatea PSD-ALDE a decis respingerea solicitării opoziției de convocare a unei sesiuni extraordinare în care să fie înființată o comisie parlamentară de anchetă pentru violențele din 10 august.

„Avem o putere care refuză să-și asume propriile greșeli și ceea ce s-a întâmplat stabilește un precedent foarte periculos în istoria parlamentarismului românesc și anume Biroul Permanent nu recunoaște semnături. Deci, practic, ei, de la sine putere, au decis să nu recunoască unele semnături și culmea, nu o recunosc pe a mea, adică a persoanei care este de față cu ei”, a mai spus deputatul USR.

Solicitarea făcută de partidele din opoziţie pentru convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară a fost respinsă în şedinţa Biroului Permanent care a avut loc luni, a anunțat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, căreia Liviu Dragnea i-a delegat atribuţiile în perioada în care el este în concediu. Printre motivele invocate de reprezentanta PSD: capul de tabel la lista de semnături și existența unor diferențe la unele semnături între varianta de pe tabel și varianta de pe solicitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri