Reacții demitere Kovesi. Ionuț Moșteanu (USR): Poate președintele are un plan. Să vedem ce se întâmplă în zilele următoare

Data actualizării: Data publicării:
ionut mosteanu usr

USR a avut o atitudine rezervată imediat după anunțul Președinției privind revocarea din funcție a șefei DNA, și preferă să stea în expectativă. Deocamdată, deputatul USR Ionuț Moșteanu nu comentează decizia președintelui Klaus Iohannis, pe care o consideră o „alegere de strategie politică”. Poate președintele are un plan, să vedem ce se întâmplă în zilele următoare, a declarat la Digi24 deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Citiţi şi: De ce a sacrificat-o Iohannis pe Kovesi

USR ar fi preferat un referendum pe legile justiției și vrea să vadă din partea președintelui poziții mai evidente de sprijinire a luptei anticorupție, a arătat deputatul. El a explicat că tot ceea ce se întâmplă acum este pentru că CCR și-a depășit mandatul, rezultat al faptului că e politizat. „Avem o inițiativă de modificare a Constituției pentru depolitizarea CCR”, a reamintit deputatul USR.

„USR s-a bătut pentru respectarea separației puterilor în stat, pentru justiție, pentru stat de drept și o să facem asta în continuare, cu toată forța noastră. Așteptăm ca și președintele să se implice mai activ în această luptă, să îl vedem alături de noi, pe baricade”, a declarat Ionuț Moșteanu. „Speram, la un moment dat, eu personal, că o să avem un referendum să vedem ce zic oamenii despre ce se întâmplă acum în România. Pentru că lucrurile sunt pe o pantă de pe care s-ar putea să nu ne mai putem întoarce. România se separată de Europa, pentru că Dragnea și ai lui vor să scape de pușcărie și pentru asta calcă totul în picioare” a declarat Ionuț Moșteanu.

„Vrem să-l vedem mult mai mult pe președinte, cu poziții mult mai evidente care să sprijine lupta pentru păstrarea separației puterilor în stat și lupta anticorupție, care era până acum un an pe un drum bun. Cred că astăzi facem un mare pas în spate. Președintele are la îndemână mecanismul referendumului. Trebuie o consultare. Noi suntem aici. O să sprijinim orice inițiativă, a oricui din țara asta, care vrea să continue lupta anticorupție și așteptăm pe toți alături de noi de această parte a baricadei”, a spus deputatul USR.

Cât despre decizia președintelui, spune că este „alegerea” lui, o alegere de strategie politică pe care nu vrea să o comenteze. „Poate are un plan. Hai să vedem ce se întâmplă în zilele următoare și apoi vă pot spune exact ce s-a întâmplat azi”, a declarat Ionuț Moșteanu. El crede, totuși, că nu e vorba de o cedare în fața amenințărilor cu suspendarea, pentru că aceste amenințări nu au substanță și n-ar avea nici voturi în Parlament pentru suspendare. Ar fi fost puțin probabilă o asemenea suspendare, consideră deputatul USR.

Citiți și: 

Mesajul Laurei Codruța Kovesi pentru români: „Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”

Președintele USR, Dan Barna: Avem fundamental nevoie de un referendum pe justiţie

Deputat USR după anunțul revocării lui Kovesi: „Emil Constantinescu are un follower”

CTP: Decizia lui Iohannis este o iscălitură în calitate de notar de casă, titlu pe care i l-a conferit CCR

Fost președinte al CCR: Cine se bucură de înlăturarea lui Kovesi se bucură prea devreme și degeaba

Revocare Kovesi. Cioloș: Știu că multora dintre voi vă vine să vă luați câmpii

Horațiu Dumbravă, fost membru CSM: „Revocarea doamnei Kovesi nu a fost o miza. Miza e alta”

Codrin Ştefănescu: Nu e decizia lui Iohannis, e decizia sistemului. Au preferat să sacrifice un om de pe tabla de şah

Poate refuza Iohannis mai multe propuneri de procuror-șef al DNA? Răspunsul dat de Florin Iordache

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri