Reacții din opoziție după adoptarea Codului Penal: „România a devenit un stat de Dragnea”

Data actualizării: Data publicării:
protest rezist parlament_inquam ganea (4)
Foto

Parlamentarii opoziției au anunțat că vor contesta la Curtea Constituțională modificările aduse Codului penal. Proiectul a trecut azi de Camera Deputaților, după ce ieri a fost votat pe repede-înainte în Senat.

„De astăzi, România nu mai e un stat de Drept. De astăzi, România a devenit un stat de Dragnea”, a spus președintele USR Dan Barna, imediat după ce a fost anunțat rezultatul votului.

Astăzi ați votat ca un om care a furat banii copiilor sărmani și i-a dat partidului să fie premiat. Considerați că nu este o infracțiune, ci este o faptă pe care v-o asumați și cu care vă mândriți”, le-a spus el parlamentarilor.

Această lege este pentru fărădelege. Am încredere că acest Cod penal nu va intra în vigoare. Mai avem încă pârghii pe care le vom folosi în zilele următoare - CCR, preşedintele, chiar tribunalul. Vom strânge semnături pentru „Fără penali”. Vom continua această luptă şi, până la urmă, România va câştiga, pentru că România este mai mult decât o gaşcă de penali. Vom câştiga, pentru că suntem de partea corectă a istoriei”, a adăugat Dan Barna.

Adevăratul program de guvernare al PSD acesta a fost: Codul penal. Legea care scapă basma curată liderul suprem al partidului de guvernare și un set de acoliți politici. Dezincriminarea abuzului făcută de către dvs astăzi reprezintă un atac direct la statul de drept, la profilul european al României. Reprezintă un atac direct la Constituția României”, a spus parlamentarul PNL Raluca Turcan.

Astăzi aţi dat dovadă, încă o dată, că adevăratul comportament care vă caracterizează este acela al unui grup cu un comportament infracţional. Ce s-a întâmplat astăzi reprezintă o fraudare uriaşă a încrederii celor care v-au votat în campania electorală. Este mai clar ca niciodată că cei care astăzi conduc PSD v-au transformat pe toţi cei din majoritatea de guvernare într-o majoritate toxică pentru România. Astăzi aţi îngenuncheat viitorul european al României”, le-a spus Turcan parlamentarilor puterii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri