Sari la conținut

Reacții în lanț în PSD, după acuzațiile lansate aseară. Codrin Ștefănescu și Șerban Nicolae cer „măsuri drastice”

Senatorul PSD Șerban Nicolae și secretarul general-adjunct al PSD Codrin Ștefănescu cer restructurarea Direcției Naționale Anticorupție și demiterea șefei DNA Laura Codruța Kovesi, după acuzațiile lansate duminică seara de fostul procuror Mihaiela Moraru Iorga și fostul deputat PSD Vlad Cosma. Și președintele PSD Liviu Dragnea a vorbit despre acuzațiile lansate în spațiul public.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, luni, că DNA ”ar trebui refăcută din temelii”, întrucât ”instituţia este profund coruptă”, chiar dacă există acolo şi oameni care-şi fac treaba. În plus, Şerban consideră că ”este momentul unor măsuri drastice”, dar a refuzat să explice ce înseamnă aceste măsuri, fiind în sarcina ministului Justiţiei să decidă.

”Din punctul meu e vedere, cred că am ajuns într-un moment foarte grav în care, practic, DNA ar trebui refăcută din temelii. Acolo sunt oameni valoroşi, există procurori capabili, dar cred că în acest oment instituţia este una profund coruptă, una profund afectată de o boală foarte, foarte gravă, internă”, a declarat Şerban Nicolae, la intrarea în sediul PSD.

Potrivit acestuia, ”credibilitatea instituţiei s-a prăbuşit, iar acest lucru este foarte, foarte grav”, iar ceea ce a făcut DNA este ”un spectacol politic, un joc periculos despre cine poate şi cine nu poate să fie ministru în ţară”.

Întrebat ce măsuri ar trebui să ia ministurl Jusţiei, Şerban a precizat: „Eu credă că este momentul unor măsuri drastice şi cât se poate de concrete, cât de poate de aplicate”.

Acesta a refuzat să precizeze exact care sunt aceste măsuri, apreciind că este în sarcina ministurlui Justiţiei să decidă.

Mai vocal a fost Codrin Ștefănescu, secretarul-general al PSD, care sugerează că șefa DNA ar trebui demisă de ministrul Justiției: „Tudorele, fă ceva că nu se mai poate. Lucrurile au ajuns la paroxism. Nu știu dacă trebuie revocați anumiți șefi, deschise anchete penale. Lucrurile au luat-o razna total în România. Oamenii care au funcții numite pentru a lua aceste măsuri nu le iau”. Ștefănescu a mai declarat că acesta este un apel în nume personal, și nu în numele partidului.

Pe de altă parte, președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că „încep să apară tot mai multe dovezi legate de statul paralel, despre această mafie care încearcă să dețină puterea în România, în mod nelegitim”.

Eu cred că cel mai important este că s-a autosesizat Inspecția Judiciară. Nu este suficient. Trebuie făcută o anchetă rapid, trebuie stabilit dacă probele de aseară sunt adevărate. Ele par adevărate. Trebuie luate măsuri pentru ca aceste practici periculoase de poliție politică să nu se mai întâmple în România”, a mai spus șeful PSD.