REACȚII LA DEMISIA LUI VICTOR PONTA. Traian Băsescu: A făcut ce trebuia să facă. Mulțumesc!

Data publicării:
traian basescu saluta la revedere foto facebook elena udrea 21 08 2015

 Fostul președinte al României, Traian Băsescu. FOTO: Facebook

Actualizare 13.30: Reacția președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„N-am să fac acum nicio declarație. După ce facem reuniunea de coaliție, vă invit la mine la Senat și vă fac acolo declarații”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în Parlament.

Actualizare 12:00. Reacția UDMR

E un gest absolut și normal din partea premierului. Acum două săptămâni erau și variante, dar astăzi nu”, a spus Kelemen Hunor, președinte UDMR. De asmenea, el intrarea la guvernare a partidului său nu este un scop, însă nu o exclude.

Acesta a enumerat patru variante posibile:

1 - actuala coaliție să meargă mai departe cu un alt premier, pe care nu o susține.

2 - o coaliție din actuala opoziție plus cei care vor vota cu un nou guvern inclusiv un guvern minoritar.

3 - un guvern tehnocrat.

4 - dizolvarea Parlamentului în cazul în care nu se ajunge la o soluție privind un nou guvern.

Mircea Geoană, fost preşedinte PSD, spune: „Demisia lui Victor Ponta este prea puțin și vine prea târziu. Acum un an, românii au spus că așa nu se mai poate. Însă, vocea lor a fost ignorată. Corupția sistemică este atât de mare încât nu este doar principala cauză a sărăciei, ci și, din păcate, cauza unei tragedii. Întreaga clasă politică trebuie să audă și să asculte vocea românilor revoltați și exasperați de atâta corupție și sărăcie. Avem cu toții datoria să spunem că așa nu se mai poate, că România merită o șansă la dezvoltare, șansa unui nou început”. 


Victor Ponta a făcut ce trebuia să facă. Mulțumesc!”, a scris Traian Băsescu pe Facebook. Astăzi, fostul președinte împlinește 64 de ani.

Victor Ponta a făcut ce trebuia să facă.Mulţumesc!

Posted by Traian Băsescu on Wednesday, November 4, 2015


Și Ludovic Orban, deputat PNL, a reacționat: „Cu o întârziere de un an, în sfârșit Ponta a făcut ce ar fi trebuit să facă, să-și depună demisia. Din păcate, în toată această perioadă România a suferit și imaginea țării a avut de suferit în plan extern, iar pe plan intern lucrurile s-au degradat”.

UNPR, partid care face parte din coaliția de guvernare, a trimis un comunicat de presă imediat după anunț: „UNPR a luat act de nemulțumirile exprimate de cei care au protestat în seara zilei de ieri în București și în alte orașe din țară. Președintele UNPR este în complet acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul guvernului”.

Victor Ponta și-a depus mandatul. Liviu Dragnea a făcut anunțul în această dimineață. El a mai spus că primul ministru va gestiona problemele guvernamentale până când se va găsi o altă soluție. Aseară, 25.000 de oameni au protestat în București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri