Reacții la ieșirea lui Mirel Palada. Politicienii folosesc un limbaj suburban

Data publicării:
mirel palada - facebook palada

La scurt timp de la declaraţia susţinută duminică seară de preşedintele Traian Băsescu la Cotroceni pe tema bugetului de stat, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a postat un mesaj pe Facebook:

„Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent și matrafoxat. Cu mare părere de rău, cineva trebuie să constate că regele e gol. Pardon, că președintele e beat. Alcoolul dictează”, a scris Mirel Palada pe Facebook.

Exprimarea purtătorului de cuvânt al Guvernului a fost sancţionată inclusiv de reprezentanţii puterii.

„În principiu, de necomentat... și mai bine nu comentez eu”, a spus Crin Antonescu, președintele Senatului.

„Nu-mi permit să folosesc un astfel de limbaj și nici nu-l voi folosi niciodată și dacă vreodată îmi scapă expresii de acest gen, fiți siguri că imediat îmi voi cere scuze pentru astfel de gesturi, pentru că ele ne descalifică”, a comentat Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

„S-ar putea, și noi nu știm asta, ca Mirel Palada să-și dorească să ocupe locul lăsat liber de Gigi Becali pe scena discursului public. Un purtător de cuvânt nu se reprezintă pe sine, reprezintă instituția publică”, este de părere și Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al PDL.

„Trebuie să plece imediat domnul Palada, care e plătit din bani publici nu pentru a se manifesta ca propagandist USL”, consideră Theodor Baconschi, vicepreședinte al Mișcării Populare.

Limbajul licenţios şi injuriile au făcut însă mereu parte din arsenalul politicienilor români. În noiembrie 2011, de exemplu, după ce preşedintele a chemat partidele la consultări la Cotroceni, Victor Ponta a declarat: „Mă simt foarte bucuros să vorbesc după Crin Antonescu. De altfel, când am vorbit împreună marţi la Cotroceni, aţi văzut că domnul Băsescu căuta după sticlă pe jos”.

Nici preşedintele Traian Băsescu nu este străin de calificativele jignitoare la adresa adversarilor politici. Una dintre ţintele sale preferate a fost chiar premierul Victor Ponta: „El a plagiat, eu am muncit”.

Potrivit dicţionarului de argouri, „matrafoxat” vine de la matrafox, „băutura omului sărac, fabricată la repezeală din materiale disponibile. De exemplu alcool etilic, zahăr ars şi chimion. În puşcării se face din parfum, zahăr şi pastă de dinţi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri