Reacțiile liderilor politici privind o a treia suspendare a președintelui Traian Băsescu

Data publicării:
traian basescu cotroceni presidency ro

Suspendarea preşedintelui nu mai este o miză, consideră preşedintele executiv al PSD.

„Eu sunt mai interesat de sfârșitul mandatului lui Traian Băsescu, dar sfârșitul real al mandatului. Pentru mine, prioritatea este plecarea definitivă a lui Băsescu și alegerea lui Ponta ca președinte”, a declarat Liviu Dragnea.

Opoziţia consideră că relansarea temei suspendării şefului statului este doar un articiu electoral.

E o temă falsă. Domnul Tăriceanu vrea să se valideze, probabil. Vrea să îi propună lui Ponta să îl pună prim-ministru”, a declarat Vasile Blaga.

„E iresponsabil, e un om care nu ia în serios situația în care se află țara în plan intern, dar și extern”, a declarat Elena Udrea.

Klaus Iohannis, despre demersul lui Tăriceanu: O nouă fumigenă

Călin Popescu Tăriceanu vrea ca procedura suspendării preşedintelui Traian Băsescu să fie demarată pe 23 septembrie, iar referendumul de demitere să aibă loc pe 2 noiembrie, în aceeaşi zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Motivul cererii de suspendare: „Având în vedere atingerea gravă şi iremediabilă adusă prestigiului funcţiei prezidenţiale prin implicarea fratelui Preşedintelui României în fapte de corupţie extrem de grave, precum şi relaţiile acestuia cu persoane care aparţin unor grupuri de crimă organizată foarte periculoase, grupuri care au fost folosite în interes electoral şi de Preşedintele României (... ) Când Preşedintele „l-a păcălit” pe premier la semnarea Pactului de coabitare, Traian Băsescu a nesocotit Constituția în litera şi spiritul ei”.

Traian Băsescu a avut un mesaj pentru adversarii săi politici.

Intru în campanie şi nu o să le fie bine. Să ştiţi că în campanie am capacitate uriaşă de revitalizare”, a declarat șeful statului.

Călin Popescu Tăriceanu a mai vorbit despre o posibilă declanşare a procedurii de suspendare în urmă cu o lună. Atunci, decizia era susţinută de premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri