Rebengiuc: Mi-a venit să-l omor pe Iliescu

Data actualizării: Data publicării:
170316_ION_ILIESCU_PG_REVOLUTIE_03INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei_
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

„Îmi venea să-l omor” pe Ion Iliescu, a mărturisit actorul Victor Rebengiuc, la Digi24, referindu-se la momentul când regelui Mihai i s-a interzis accesul în țară, după 1990. 

Victor Rebengiuc este un regalist convins. El a declarat la Digi24 că regretă monarhia și îl regretă pe rege, pe care l-a iubit de când era copil.

Întrebat dacă a iubit vreun președinte, Rebengiuc a răspuns râzând: „Eu?!...Pe Eisenhower!”.

În ceea ce-i privește pe președinții români de după 1989, actorul a spus: „Îmi pare foarte rău, dar n-am iubit niciun președinte și niciodată nu mi-a ieșit...ba o singură dată mi-a ieșit, dar fără voia mea...n-a ieșit președinte ăla pe care îl voiam eu. Numai o singură dată a ieșit, Iliescu, când a fost în tandem cu Vadim,  atunci am fost nevoit să votez așa”, a declarat Victor Rebengiuc.

Ce-ați simțit față de Ion Iliescu în momentul în care  regelui Mihai i s-a interzis să inte în țară? a fost întrebat actorul. „Îmi venea să-l omor”, a răspuns acesta cu sinceritate. „A fost insuportabil pentru mine momentul ăla”, a mărturisit Victor Rebengiuc, încercând să refacă isteria acelui moment:  „Marea bucurie că l-am priiiins, l-am priiiins, acolo, pe șosea,... am găsit...niște poze a găsit cu regele în mașină... și era Marea Adunare Națională de atunci.. .CPUN-ul... ministrul de interne: L-am găsit, l-am prins....”

„Păi ăla e regele nostru, băi, deștepților! Ce-ați prins?! A venit în ţară! Iubiți-l, aplaudați-l, luați-l în brațe!”, a comentat actorul, dezamăgit. „Dar cum a fost în 92, când a venit regele, mulțimea aia...atunci era un moment, domnule...”, a completat Victor Rebengiuc, în opinia căruia România a ratat un moment și l-a ratat pentru că n-avea niciun interes clasa politică să-l aducă pe rege. „Absolut niciun interes. Ce să caute regele peste ei? Să aibă ei un superior?”

Victor Rebengiuc consideră că monarhia este în continuare o soluție pentru România, dar îi e greu să spună dacă se va aplica. „Odată cu bătrânețea regelui, a cam îmbătrânit și monarhia la noi”, a spus actorul. El consideră că monarhia este condiția principală pentru ca un stat să poată să prospere, iar oamenii să înceapă să o ducă din ce în ce mai bine și să existe o stare de libertate, așa cum există, de altfel, exemple în alte state din Europa.

Interviul integral cu Victor Rebengiuc îl puteţi urmări AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri