Răspunsul lui Șerban Nicolae, după ce a fost acuzat de „limbaj injurios” de un senator USR

Data actualizării: Data publicării:
Serban Nicolae2

Reprezentanții Uniunii Salvați România din Biroul Permanent al Senatului au părăsit şedinţa, luni, pe motiv că senatorul PSD Şerban Nicolae a folosit un „limbaj injurios” la adresa vicepreşedintelui Senatului Mihai Goţiu. Social-democratul a respins acuzațiile, vorbind despre „exibarea secrețiilor prin cămașă”

Serban Nicolae2
Sursă foto: pagina personală de Facebook

Actualizare. La terminarea ședinței Biroului Permanent al Senatului, senatorul PSD Șerban Nicolae a negat că ar fi avut un limbaj injurios față de reprezentantul USR, dar a vorbit despre „exibarea secrețiilor prin cămașă”.

Un vicepreşedinte al Senatului, nu ştiu dacă în virtutea faptului că doarme în plenul Parlamentului sau în virtutea faptului că face parte dintr-un partid unde preşedintele partidului îşi exhibă secreţiile pe cămaşă, şi-a permis să spună nişte minciuni la adresa mea. Atât, şi nimic mai mult”, a răspuns Nicolae la acuzaţiile lui Goţiu.

Întrebat ce legătură are Nicuşor Dan cu întâmplările din şedinţa Biroului Permanent al Senatului, senatorul PSD, care este și președinte al Comisiei juridice, a refuzat să mai discute cu jurnaliştii: „Da... la aşa o întrebare...”.

-----

Membrii grupului USR din Biroul Permanent au decis să părăsească sala de lucru în semn de protest față de limbajul injurios folosit în plenul Biroului”, a declarat liderul grupului Uniunii Salvați România din Senat, Cristian Ghica.

Este vorba de afirmațiile făcute de domnul Șerban Nicolae, președintele Comisiei juridice, care a adresat mai multe cuvinte - nu vreau să le repet în acest moment, o să le regăsiți în stenograma acestei ședințe - referitoare la niște afirmații pe care le-aș fi făcut săptămâna trecută, într-o conferință de presă, în care am vorbit despre modul în care domnia sa a blocat nominalizările membrilor societății civile care trebuie să facă parte din Consiliul Superior al Magistraturii”, a detaliat senatorul USR Mihai Goțiu.

Potrivit acestuia, pe senatorul PSD Șerban Nicolae l-ar fi deranjat și aprecierea că ar fi „un avocat al corupților”, deși Goțiu spune că ar fi „de notorietate” faptul că social-democratul l-a apărat în instanță pe ex-senatorul PSD Cătălin Voicu, condamnat pentru fapte de corupție.

Domnul Călin Popescu Tăriceanu mi-a tăiat microfonul (...) Consider că acesta este un abuz al majorității”, a mai declarat Goțiu, care a precizat că va depune o plângere, la conducerea Senatului, împotriva senatorului PSD Șerban Nicolae.

Potrivit unor surse din Biroul Permanent al Senatului citate de News.ro, Şerban Nicolae i s-a adresat lui Goţiu cu mai multe apelative, numindu-l, printre alte, „scârbos” şi spunând că „îi cade mătreaţă” din cap.

Nu este primul episod de acest gen, când reprezentanții USR se plâng că, într-o ședință a Biroului Permanent, au fost jigniți de reprezentanți ai PSD, dar și de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. În contextul protestelor masive din februarie, când parlamentarii USR au strigat colegilor de la putere „hoții” și „să vă fie rușine”, replica a venit într-o ședință de Birou Permanent. „Este o grosolănie pe care eu nu o accept nimănui, o acuzaţie că aş fi furat sau că aş fi hoţ, este o abjecţie în ceea ce mă priveşte, este descalificantă. (...) Este un lucru absolut inadmisibil. Cine nu are şapte ani de acasă ar fi trebuit să reuşească să-i recupereze până la depunerea jurământului ca parlamentar”, a declarat senatorul Șerban Nicolae, în ședința din 1 februarie, conform stenogramei.

Domnule Dan (Nicușor Dan - n.r.), vreau să vă întreb un lucru, aici de faţă cu toţi. Dumneavoastră îndrăzniţi să vorbiţi, care aţi primit finanţări ilegale în campania electorală şi îndrăzniţi să aruncaţi calificative la alţii?! Mie mi-ar fi jenă în locul dumneavoastră… (...) Eu am crezut că odată cu intrarea în Parlament poate învăţaţi ceva. Văd că nu aţi învăţat nimic”, a susținut, atunci, și Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri