Rectorul UBB, despre CV-ul lui Florin Roman, în care apare că a studiat la Cluj: Domnul ministru a făcut studiile la Alba Iulia

Data actualizării: Data publicării:
liderul deputaților PNL, Florin Roman
Liderul deputaților PNL, Florin Roman Foto: INQUAM Photos/ George Calin

Florin Roman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, nu este licențiat al Universității Babeș-Bolyai (UBB), așa cum apare în CV-ul său oficial, a declarat miercuri profesorul Daniel David, rectorul universității clujene. Daniel David a arătat că Florin Roman a urmat un colegiu din Alba Iulia și a dat apoi examen de absolvire la UBB, care nu este echivalent cu diploma de licență. 

ACTUALIZARE În urma dezvăluirilor privind CV-ul său, Florin Roman și-a dat miercuri demisia din guvern.

Știrea inițială

Florin Roman și-a trecut în CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților, la capitolul studii, că este licențiat al Universității Babes-Bolyai Cluj Napoca, Științe economice, specializarea „Contabilitate și Gestiune Financiară” (1992-1996).

florin roman cv
CV-ul lui Florin Roman, postat pe site-ul Camerei Deputaților. Sursă foto: cdep.ro

Rectorul UBB, Daniel David, a arătat însă că actualul ministru al Cercetării nu a urmat cursurile UBB și nu este licențiat al universității. Florin Roman a urmat cursurile unui colegiu din Alba Iulia și doar a dat un examen de absolvire la Universitatea Babeș-Bolyai, ceea ce nu înseamnă că este licențiat al universității.

„Din datele noastre, din arhivă, domnul ministru a făcut studiile la Alba Iulia, la un colegiu în cadrul universității de acolo și a venit la Universitatea Babeș-Bolyai pentru a susține examenul de absolvire pentru acel colegiu, în condițiile probabil - asta este o ipoteză a mea - că universitatea nu era încă acreditată atunci să ofere acea diplomă de absolvire. Acesta era un învățământ de scurtă durată, un învățământ superior, dar de scurtă durată. În paralel, există la Universitatea Babeș-Bolyai un învățământ de lungă durată, care presupunea admitere, puteam recunoaște, din cei patru ani, studiile făcute la Alba Iulia și după aceea se dădea o teză de licență, dar nu s-a întâmplat acest lucru”, a explicat Daniel David miercuri, la Digi24

Rectorul UBB i-a cerut lui Florin Roman să clarifice situația: „Noi i-am și transmis într-un fel domnului ministru că trebuie să corecteze în CV, iar discrepanțele care au fost să le explice”.

Precizările rectorului UBB au venit după ce Libertatea a dezvăluit că Florin Roman și-a trecut în CV cursurile unei universități pe care nu a urmat-o.

Florin Roman se confruntă și cu acuzații de plagiat, în legătură cu lucrarea de masterat, pe care ar fi copiat-o. Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Florin Roman să-și clarifice situația și i-a transmis că gestul demisiei ar fi unul „onorabil” în acest caz, potrivit unor surse Digi24.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri