Referendum pentru unicameral. Ioan Oltean: Dezbateri prea scurte, pentru un subiect important

Data publicării:
ioan oltean mediafax

Dezbaterile au durat foarte puțin, dată fiind importanța acestui subict. Ar fi trebuit să fie dezbateri mai aprofundate, în care părțile intresate, reprezentanții grupurilor parlamentare să își exprime pe larg punctele de vedere în legătură cu solicitarea președintelui”, a susținut Ioan Oltean.

Deputatul PDL a afirmat că solicitarea președintelui nu a întrunit numărul de voturi necesar, adăugând faptul că Parlamentul nu are o decizie în privința avizului solicitat de Traian Băsescu.

Este oarecum paradoxal că la nivelul comisiilor reunite a fost pentru aviz favorabil la solicitarea președintelui, în timp ce plenul Camerelor reunite, în urma votului pronunțat, s-a rămas acest aviz nefevorabil. Nu a întrunit numărul de voturi necesar. [...] Deci numărul de voturi necesare sunt jumătate plus unu din numărul de parlamentari prezenți în sala de ședință, la vot. Au fost 192 de voturi împotrivă, 191 pentru, aviz favorabil. În consecință, suntem în situația în care Parlamentul nu are o decizie în privința avizului solicitat de președinte”, a mai declarat Ioan Oltean.

Acesta a mai explicat că, potrivit legii referendumului, președintele Traian Băsescu este liber să declanșeze procedurile de desfășurare a referendumului în 20 de zile de la data solicitării sale, dacă Parlamentul nu înaintează un răspuns la solicitarea respectivă.

Citiți și:

Unicameral cu 300 de parlamentari. Referendumul lui Traian Băsescu, respins în lipsa cvorumului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri