Referendum | Redefinirea familiei poate ajunge la vot în toamnă

Data publicării:
VERIGHETE

Românii ar putea fi chemați în această toamă la vot pentru a spune dacă sunt de acord sau nu cu redefinirea familiei. În Parlament, marile partide susțin ideea că familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie. Singurii care se opun acestui demers sunt parlamentarii USR. Pentru a fi valid referendumul pentru modificarea Constituției este nevoie de o prezență de peste 30%.

Redefinirea familiei în aşa-numitul sens tradiţional - ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie - a câștigat mulți adepți în Parlament. PSD și PNL s-au pronunțat deja în favoarea modificării Legii Fundamentale.

Sunt un fanatic religios. Sunt un om tradiţionalist, dacă pentru asta pot fi considerat fanatic religios, sunt un fanatic religios, un creştin ortodox şi eu văd familia formată dintr-un bărbat şi o femeie şi când vrea Dumnezeu şi cu copii”, a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD, pe 21 octombrie 2016.

După ce au semnat un protocol cu Coaliția pentru familie, liberalii spun că sprijină familia tradițională, dar cu protecție juridică pentru minorități. Ludovic Orban ar vota la referendum, deşi nu crede că e o consultare necesară.

Sunt un om credincios, sunt un familist convins, agreez ca normalitatea să fie familia compusă din bărbat şi femeie pentru că aşa cred că ne-a lăsat Dumnezeu pe pământ şi aşa cred că este normal”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL, pe 15 iunie 2017.

Singurii care se opun organizării acestui referendum sunt cei de la USR. Ei au convocat un referendum intern pe această temă, iar câștigători au fost cei care se opun familiei tradiționale.

Decizia a fost luată chiar cu prețul plecării din partid a lui Nicușor Dan, cel care a fondat USR.

În politică, ca în viață, contează să te ții de cuvânt. Eu am spus în campania electorală, USR-ul a spus în campania electorală că pe subiectul ăsta ambele opinii sunt legitime”, a spus Nicușor Dan, fost președinte USR.

Inițiativa cetățenească de redefinire a familiei în Constituţie a fost semnată de trei milioane de persoane şi se află în aceste moment în Parlament.

„Este cel mai probabil ca în toamna acestui an să fie întrunite condițiile necesare din punct de vedere legal pentru organizarea referendumului. Noi, ca oameni politici, nu putem totuși să neglijăm acest lucru”, a spus, în mai 2017, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.

Un demers susţinut de milioane de români nu poate să fie tratat cu o asemenea batjocură, indiferent ce poziţie ai în statul român sau cu atât mai mult”, declara, în octombrie 2016, Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Familia tradiţională va primi în Parlament şi voturile celor de la PMP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri