Regulament în cadrul coaliției din cauza nemulțumirilor din ALDE

Data actualizării: Data publicării:
trei

Sunt nemulţumiri la vârful coaliţiei de guvernământ cu privire la comunicarea făcută către public. În acest context, ALDE cere ca tot ce se decide de acum încolo să se facă numai cu aprobarea expresă a copreşedinţilor Alianţei. Astăzi, cele două partide au redactat un regulament de funcţionare.

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat luni, la Parlament, că a fost semnat un Regulament de funcţionare a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE prin care se specifică „foarte clar” cum se întâlneşte coaliţia, din cine este formată, cum se iau deciziile, precum şi cine semnează procesele-verbale pe baza căruia acţionează în Parlament şi în Guvern.

”Am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Dragnea pe marginea nu a unui protocol, ci pe marginea unui regulament de funcţionare a coaliţiei de guvernare. Eu şi o parte din colegii mei din ALDE am simţit nevoia să avem ceea ce cred că toţi gândeam, să avem aşternut pe hârtie un Regulament prin care să spunem foarte clar cum se întâlneşte coaliţia de guvernare, din cine este formată, cum se iau deciziile, cine semnează procesele-verbale pe baza cărora acţionăm la nivelul Legislativului şi la nivelul actului de guvernare”, a afirmat Daniel Constantin.

Vicepremierul a ţinut să precizeze că „nu există niciun fel de discuţie contradictorie”, fiind agreate toate aceste aspecte.

„Vreau să vă spun că este un lucru pe care l-am discutat de foarte mult timp, dar pe care nu l-am pus în aplicare până acum. Cred că din acest motiv au apărut şi situaţii în care nu ne-am reunit poate la timp, nu am discutat poate la timp anumite aspecte, fără să particularizez o situaţie sau alta”, a completat Constantin.

Chestionat dacă premierul poate să demită un ministru fără acordul coaliţiei, Daniel Constantin a spus că prim-ministrul beneficiază de un statut special.

„Sigur că premierul are un statut special, este prerogativa domniei sale, poate să facă acest lucru, dar cred că până acum nu s-a întâmplat. De fiecare dată premierul a discutat în coaliţie toate lucrurile, câteodată a fost nevoie de un acord, câteodată ne-a prezentat decizia pe care domnia sa a luat-o”, a conchis copreşedintele ALDE.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi copreşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin au avut o întâlnire în Parlament pe tema modificării protocolului de colaborare, la cererea ALDE, au declarat anterior pentru News.ro surse politice. Întâlnirea dintre cei trei lideri ai actualei majorităţi a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse politice, întâlnirea a fost solicitată de ALDE, după ce formaţiunea a avut o proprie şedinţă în care au fost exprimate nemulţumiri cu privire la actuala colaborare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri