Relația „instituțional complexă” dintre președinte și premier

Data publicării:
ponta iohannis colaj

Preşedintele a răspuns cu un atac la atacul premierului, care l-a acuzat că nu face nimic atunci când reprezintă România la Consiliul European. Şeful statului i-a reamintit lui Victor Ponta că a fost trimis în judecată pentru fapte penale.

Eu îmi fac treaba , dar dl Ponta este foarte belicos în ultima vreme și impresia mea este că prin această atitudine crede că oamnenii uită că este judecat penal. Unii confundă sediul propriu cu locuri precum gara sau altele unde se folosește și un limbaj colocvial”, a spus Klaus Iohannis.

La începutul zilei, Victor Ponta ironizase prestaţiile preşedintelui în discuţiile cu liderii europeni.

Problema e nu ce spune Iohannis, ci că nu face nimic. Restul colegilor prim-miniștri îmi spun că el merge acolo ca surda în horă, tace din gură, se întoarce și tace”, a spus premierul.

Șeful statului insistă totuși că relaţia instituţională dintre preşedinţie îşi Guvern funcţionează, chiar dacă ea s-a degradat în ulima vreme.

Reporter: Cum vedeţi relaţia dintre preşedintele României şi Guvernul României, cu un premier căruia i-aţi cerut demisia şi un vicepremier căruia i-aţi cerut să plece?

Klaus Iohannis: Instituţional complexă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri